„Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” тръгва онлайн

ОFFNews 16 април 2015 в 15:20 8551 1

От днес, 16 април, един от най-награждаваните български филми, достигнал до списъка с 9-те номинации за чуждоезичен Оскар – „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, официално може да бъде излъчван онлайн.

Творбата на режисьора Стефан Командарев, заснет по едноименния роман на Илия Троянов, е сред най-обичаните български филми в последните 20 години.

Днес разпространението на българско кино в киносалоните и DVD дистрибуцията е съсредоточена основно в големите градове. Онлайн разпространението дава нов живот на филмите, до които може да се достига по всяко време от всяка точка на света. Netcinema предлага легална възможност за гледане на българско кино онлайн. Сайтът е с нова визия и каталог от над 150 филма, който постоянно ще се увеличава. В годината на 100-годишния юбилей на българското кино почитаме миналото, като го въвеждаме в дигиталното настояще.

На Netcinema могат да бъдат открити нови български филми, както и класически филмови заглавия. Всяка седмица се представят два премиерни за сайта филма. Предвиждат се и специални теми „На фокус”, които ще акцентират върху дадена тема, жанр или творец.

Освен игрални, сайтът предлага и документални и анимационни филми, за които интернет показът е почти единственият път към публиката. Специална секция е посветена на филми на НАТФИЗ. Студентските филми, както и някои късометражни заглавия, са достъпни безплатно през сайта.

Целта на Netcinema e постепенно да се превърне в основна платформа и хранилище на българското кино, където ще бъде събрано българското аудиовизуално наследство. Сайтът ще съдържа информация за филмите, трейлъри, както и текстове, свързани с българското кино.

В сайта срещу цената от 2.40 лв. или 1.20 лв. зрителят получава онлайн достъп до един филм за период от 12 часа. Гледането става чрез стрийминг, за който е необходима онлайн връзка. Към всеки филм има трейлър, чрез който зрителят може да тества качеството на връзката и предварително да се увери, че целият филм ще се гледа без проблем.

Плащането става чрез sms, ePay, paypal, дебитни и кредитни карти. Предвижда се в бъдеще някои от филмите да се предлагат и за даунлоуд, както и да има възможност за абонамент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови