Специално етно издание на A to JazZ Festival 2014

ОFFNews 13 май 2014 в 18:08 2381 0

Банда дел Падре.
Банда дел Падре.

Четвъртото издание на A to JazZ Festival ще се проведе от 27 до 29 юни в София - отново в Южен парк 2, зад басейна Спартак.

Началото на музикалните вечери е 18:00 часа, като зрителите ще се насладят на по 3 концерта всяка вечер, като фокусът на музиката ще е етно елементът.

За откриването на фестивала на 27 юни от Испания ще пристигнат музикантите на Пако де Лусия заедно с испано-кубинския проект Caramelo Flamenco Latin Jazz. Те ще изнесат близо двучасов концерт, чиято първа част ще се превърне в своеобразен трибют на наскоро напусналия този свят виртуозен фламенко китарист.

Специален гост на събитието във втората вечер ще е емблематичният за португалската Кабо Верде сцена Тито Париш с акустичната си формация.

Големият хедлайнер на третата заключителна вечер е един от най-ярките и популярни етно джаз музиканти в света. Организаторите все още не казват кой е той, но загатват, че е от африкански произход.

В петък на 27 юни родната джаз сцена ще се представи от музикантите от етно прoекта на Музикална къща БНР Jazzophonia. Те ще са ръководени от диригента на биг бенда на националното радио Антони Дончев.

Като солисти пред джаз състава ще застанат ромските виртуози Мартин Любенов, Орлин Памуков, Ангел Тичалиев от “Карандила”, Ангел Демирев и Мелятин Миле.

Следващата вечер ще видим младите надежди от Михаил Филипов квинтет, а Димитър Льолев ще представи родопски музикални картини в неговия нов проект „Родопология“.

Страстната фламенко Банда дел Падре ще сложи началото на края на фестивала на 29 юни.

Легендарните музиканти Петър Ралчев, Стоян Янкулов-Стунджи и Ангел Димитров ще взривят финалната Гала вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови