София Филм Фест: Какво да гледате днес

OFFNews 02 юли 2020 в 12:25 1955 0

„Тези, които останаха“ е втори игрален филм на унгарския режисьор Барнабаш ТОТ и беше официално предложение на Унгария за наградите „Оскар“. Това е лирична история за лечебната сила на любовта, а във фокуса на сюжета попадат младо момиче и оцелелите от Холокоста след Втората световна война в Унгария. 42-годишният лекар Алдо се сближава с 16-годишната Клара, която все още има надежда, че родителите ѝ са оцелели. Ала под влияние на социалистическите идеи, тяхната емоционална връзка като баща и дъщеря започва да предизвиква неодобрение.

Филмът е част от Международния конкурс на 24 София Филм Фест.

Ако случайно сте пропуснали, може да проследите разговора ни с режисьора Барнабаш Тот в „Интервю без автограф“ 
Прожекцията на „Тези, които останаха“ е в програмата на Дома на киното днес от 18:00 часа.
Билети тук.

* * *
От 20:30 часа в Дома на киното представяме четири филма от 13-те селектирани заглавия в Конкурса за български късометражен филм на 24-тия София Филм Фест.

Селекционната комисия в състав Катерина Ламбринова (киновед), Станислав Тодоров-Роги (режисьор) и Пенчо Кунчев (режисьор, носител на Наградата Jameson за 2019 година) избраха 13 филма, които ще се състезават за наградата за български късометражен филм през 2020 година. Тя е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична премия и 8 000 евро в постпродукционни услуги, осигурени от "Доли Медия Студио", като се връчва на режисьора на филма победител.

Днес в Дома на киното ще бъдат представени:

„Бони и Льони“, режисьор Светла Цоцоркова
„Внукът на човекоядката“, режисьор Десислава Николова-Беседин
„Най-сладкото“, режисьори Борис Мисирков и Георги Богданов
„Better Nature“, режисьор Ралица Петрова.

Билети тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови