Massive Attack с турне и нова музика догодина

OFFNews 06 октомври 2015 в 19:31 4359 0

Британските трип-хоп звезди Massive Attack обявиха днес дати за свои концерти през 2016 г., както и за подготвянето на нов материал.

Обиколката им включва 22 места в Западна Европа, а подгряваща група ще бъде Young Fathers, които отнесоха наградата "Мъркюри" през 2014 г.

България засега не е включена в плановете на британците, които ще минат през Виена, Копенхаген, Люксембург, Брюксел, Милано, Падуа, Кьолн, Берлин, Мюнхен, Айндховен, Амстердам и Париж. Точни дати и билети може да намерите на сайта на групата.

Музикантите за последно издадоха нов албум през 2010 г. - "Heligoland".

Те посетиха страната ни за последно на 5 юни 2014 г., когато тя беше единствена спирка на турнето им на Балканите. Тогава групата предизвика овациите на публиката си, като изписа на електронния екран на сцената "И последният валс на Позитано", "Къде е Волен", "Пеевски чака нашето извинение", "Бойко танцува с травестит".

Хората приеха посланията със силни аплодисменти и скандирания "Оставка". На огромната стена светнаха и още кратки сентенции, вдъхновени от заглавията в българската преса от последните седмици.

Бареков, Цветанов, както и Путин също бяха включени в тогавашната селекция от заглавия на Massive Attack, които пяха в разгара на летните протести срещу правителството на Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови