Шарл Азнавур пристигна в София

ОFFNews Последна промяна на 28 ноември 2017 в 16:53 4102 0

Днес точно в 14 часа легендарният артист Шарл Азнавур пристигна в България.

Кралят на френския шансон кацна на летище София дни преди грандиозния си концерт в зала „Арена Армеец“ на 30 ноември.

Шарл Азнавур слезе от самолета, придружен от сина си Николас Азнавур и неговата съпруга, както и от част от екипа си. Френският Франк Синатра, както е известен по цял свят, показа прекрасно настроение и страхотна кондиция.

„Чувствам се изключително щастлив, че съм в София. Нямам търпение да се докосна до българските култура и гостоприемство отново. За мен този концерт е наистина много личен и съм подготвил специална програма“, сподели Азнавур.

Френският артист ще си почива в специален апартамент в съответствие с желанията му: обзавеждане само от естествени материали, пухени възглавници, специална охладителна система за селекцията му от бели вина, която също пътува с него, килимче за релакс и йога, пресни плодове.

Шарл Азнавур ще остане в София общо четири дни, през които ще има доста активна програма: той ще бъде специален гост на няколко събития, както и на редица популярни личности от културния и обществен живот у нас. Ученикът на Едит Пиаф изрази също желанието си да направи кратка разходка из София и да се запознае с интересните културни и исторически забележителности, като особен интерес за него представляват археологическите паметници на Сердика.

Феноменалният спектакъл на Шарл Азнавур на 30 ноември, който ще потопи повече от 5000 родни фенове в атмосферната на автентичен френски театър, е част от настоящото световно турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото голямо „Сбогом“ със сцената. От София, звездата отлита директно за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. 

Билетите за концерта на Шарл Азнавур в „Арена Армеец“ на 30 ноември, могат да се открият в мрежата на Eventim на цени 59 лв., 89 лв. и ВИП места от 150 лв и 200 лв. Местата са ограничени затова организаторите съветват за по-ранно закупуване.