Сатирата вдига платформа, тежаща близо тон, за спектакъл

ОFFNews 22 март 2016 в 16:46 2011 0

Снимка от "Злополучно криминале", на която се вижда част от огромния декор.

За най-новото премиерно заглавие на Сатиричния театър - „Злополучно криминале”, на режисьора Пламен Марков е построена трипозиционна накланяща се платформа, изработена от метални профили и тежаща близо тон. 

За целта на спектакъла платформата трябва да се накланя в три различни позиции, докато четирима актьори с общо тегло 420 килограма играят едновременно на нея. За да се постигне баланс, така че те да не се преобърнат – към платформата има добавени 300 кг контратежести.

Тази платформа, която представлява подемно-транспортна машина, е изработена от машиностроителна фирма, специализирана в производството на въздуховоди, както и на нестандартни съоръжения. Металната ѝ част е проектирана от конструктор, който е специалист в конструирането на козирки за молове. Той проектира и другата част от сценографията на спектакъла – специален товароподемен асансьор с монофазен двигател.

Автор на дизайна на сценографията и костюмите в ретростил е Мира Каланова.

Ревю за постановката може да прочетете тук, а ако желаете направо да я посетите, може да го направите на 23 март, 9 и 27 април на голямата сцена в Сатирата.

Какво може да се обърка по време на едно представление? Ами практически всичко – от преждевременно вдигнатата завеса до типа и брой припадъци на единствената актриса. Непредвидено публиката на премиерата на „Мистериозно убийство в имението Хавършъм” в малък английски театър получава като бонус към криминалната интрига ала Агата Кристи несекваща поредица сценични гафове, които актьори и технически служби самоотвержено се опитват „да прикрият”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша