"Тиква" чества своето 50-то изиграване на сцената на Сатирата

ОFFNews 10 март 2016 в 16:28 3340 0

Димитър Живков по време на "Тиква".

Актьорът Димитър Живков, носител на „Аскеер” 2013 за изгряваща звезда, излиза за 50-ти път тази събота, 12-ти март, на сцената на Сатиричния театър в моноспектакъла „Тиква!” - смешната и трогателна история за любовта и опит да се вникне в противоречивата ботаника на чувствата. 

Героят на Димитър Живков е майстор-готвач на известна актриса. За да се обясни в любов на недостъпната примадона, виртуозният кулинар впряга всичките си умения. Малките хапки тук са емоционални послания, кремът за целувки прелива от чувства, а Бьов Строганов си е чисто и просто предложение за брак. Красавицата обаче не забелязва изтънчените естетически послания на своя кулинар и наранява егото му като си поръчва най-обикновена …печена тиква.
Макар че публиката се наслаждава на импровизациите и комедийния талант на актьора, който изпълнява всички роли, "Тиква" е колкото смешен, толкова и тъжен спектакъл.

Илюзорната любов на героя му причинява страдание, но когато животът му предлага истинска обич, той й обръща гръб, защото не вярва, че "щастието може да е толкова лесно"…

Актьорът Димитър Живков нашумя през 2013 година с авторския си спектакъл „Живак”, за който получи признанието на гилдията – „Аскеер” за изгряваща звезда. В „Живак” той разкрива особеностите в манталитета и чувството за хумор на хората от Северозапада. Самият актьор е родом от Враца и успява да претвори не само местния диалект, но много ярко и част от местните зевзеци. В спектакъла любовната класика на Христо Фотев „Господи, колко си хубава” звучи на монтански диалект…

Във вторият си моноспектакъл „Тиква” актьорът продължава да разкрива още страни от заразителния си комедиен талант. Ако попитате самия него каква е връзката между тиквата и любовта, той ще ви отговори, че в любовта винаги има един момент, в който се чувстваш като … варена тиква.

Димитър Живков е част от трупата на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов” от 2009 година. Зрителите го познават и от телевизионните сериали „Недадените” и „Отплата”. Той признава, че спечеленият Аскеер го задължава да дава на публиката още повече от себе си и да търси все нови и нови хоризонти. Всеки нов спектакъл за него е битка за доверието и уважението на публиката.

Любителите на театъра могат да го гледат на сцената на Сатирата в премиерния спектакъл „Злополучно криминале”. Той играе и във „Волпоне”, където си партнира с Георги Мамалев, Антон Радичев и с голяма част от звездите в трупата на Сатиричния театър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови