С какво ще запомним Оскарите тази година (видео+галерия)

OFFNews 11 март 2024 в 15:29 4919 0

Джон Сина представя наградата за костюми

Снимка Getty images

Джон Сина представя наградата за костюми

Каквото и да мислите за наградите "Оскар", церемонията винаги ни дава повод за разговори. Почти невъзможно е да напълниш зала със знаменитости, без да се случи нещо нечувано - и тази година не ни разочарова, пише Esquire.

Наградите "Оскар" започнаха със звезден монолог на Джими Кимъл. Комикът обхвана много теми, включително това, че Грета Гървиг не беше номинирана за "Барби", провала на "Мадам Уеб" и предполагаемата победа на Робърт Дауни Джуниър в категорията "Най-добър актьор в поддържаща роля". Церемонията започна с наградата за най-добра актриса в поддържаща роля, която Да'Вайн Джой Рандолф получи за участието си във филма The Holdovers. Звездата благодари на всички, които са я насърчили да играе. "Не мислех, че трябва да правя кариера в това", каза тя. "Започнах като певица и майка ми ми каза, отиди от другата страна на улицата в онзи театрален отдел. Там има нещо за теб - и аз благодаря на майка ми, че го направи. Благодаря на всички хора, които са се появили на пътя ми и са били до мен, които са ме насочвали и напътствали. Толкова съм благодарна на всички вас, прекрасни хора."

Победата на Рандолф беше първият от многото исторически подвизи тази година. За работата си във филма "Убийците на цветната луна" Лили Гладстон бе първата индианка, която печели номинация за най-добра актриса. Междувременно за първи път в историята три от номинираните за най-добър филм ("Барби", "Анатомия на едно падане" и "Минали животи") бяха режисирани от жени. Килиън Мърфи спечели наградата за най-добър актьор за изпълнението си в "Опенхаймер", Ема Стоун получи наградата за най-добра актриса за великолепното си превъплъщение в ролята на Бела Бакстър в "Клети създания", а "Опенхаймер" взе трофея за най-добър филм.

И така, какво е настроението в дома на Оскарите - САЩ? Благодарение на възхитителното изпълнение на Райън Гослинг на "I'm Just Ken", на частта, включваща почти голия Джон Сина, и на не чак толкова дългата церемония, консенсусът е, че Академията е направила адски добро шоу. Ето как Джими Кимъл откри "Оскар" 2024:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!