Пускат билети за "Ние, българите. Открит урок за чужденци" през юли

OFFNews 16 юни 2015 в 16:44 4311 0

Снимка "Нов театър" - НДК

Николай Урумов в ролята на проф. Мисирков.

Всички билети за новото комедийно шоу на Николай Урумов – "Ние, българите. Открит урок за чужденци", вече са продадени, съобщиха от "Нов театър" - НДК.

Професор Мисирков прави обстоен преглед на българщината, като започва от героичната история на България, мине се през близките ни и по-далечни съседи и се свърши с отличителните качества на отделно взетия български индивид, всичко е поднесено симпатично и без да се прекалява особено.

Някои от историите са истински остроумни и страхотно забавни. Има и няколко напълно сериозни акцента, както подобава на една не съвсем несериозна тема.

Спектакълът е публична лекция, в която ще се застъпят много въпроси като "Защо имаме нужда от този урок", "Кои са чужденци у нас", "България на три морета и пет ракии", "Коя е нашата силна страна и коя – слаба". Въобще ще запознаем чужденците с някои характерни особености на нашите нрави, култура, манталитет, бит, кухня, история.

Ако сте пропуснали възможността да се посмеете от сърце, новите дати за лекциите на професора са:

- 07 юли 2015;
- 14 юли 2015;
- 20 юли 2015.

Репертоара на театъра за юни обаче не свършва дотук, вижте какво още може да гледате този месец вместо урока по българщина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови