Теди Москов се отказва от театъра след "Улицата" в НДК

ОFFNews 03 юни 2015 в 16:28 5696 3

Теди Москов.

“Наистина смятам да се отказвам от театъра и с това представление искам да припомня кой съм бил и после дълго ще замълча”, заяви пред журналисти днес Теди Москов.

Режисьорът споделя, че е уморен и няма да прави повече големи постановки, но ще продължи да пише сценарии за екранни продукции.

На 8-и и 9-и юни зрителите ще гледат в Зала 1 на НДК последната голяма творба на Москов - "Улицата", билетите за която вече са изкупени. От културната институция обаче успокояват, че наесен ще има още представления на спектакъла.

“Много е трудно да се организира всичко, залата е огромна и докато играе един артист, камерата трябва да го следи и в същото време - да се прожектират кадри от телевизионната поредица”, призна за предизвикателствата около процеса на работа Москов.

Режисьорът направи и паралел между театъра “преди” и “сега” в българската действителност, подчертавайки, че преди театърът е показвал “къде е свободата по времето на комунизма, как да си поемеш дъх, имаше успешни “атентати" срещу скуката - сега това вече не е така”. 

“Улицата е променена драстично от моето детство, когато служеше за игра на децата, а и от 90-те, когато съчувствахме на простите, а сега знаем, че те имат по-големи заплати от нас”, направи тъжна равносметка режисьорът. 

В спектакъла ще присъстват някои легендарни цитати от едноименното телевизионно предаване, а добре познатите ни “комедийни дяволи” Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова ще влязат в импровизационни провокации с “дяволитите комедианти” Герасим Георгиев – Геро и Малин Кръстев. 

Освен безспорните имена на актьорите, магията и очарованието на представлението ще бъдат допълнени от музиката и изпълненията на живо на Антони Дончев и бенд, сценография и костюми на Свила Величкова, както и картина и монтаж от Иван Москов.

"Улицата" е хумористично телевизионно предаване, излъчвано първоначално по Ефир 2 преди каналът да бъде закрит, после и по Канал 1 на БНТ, а последното му, девето телевизионно издание - по Нова телевизия. Излъчено е за пръв път през 1992 г. Основната тема е промяната, настъпила в България след смяната на политическия режим през 1989 г. Тогава “Улицата” набляга на състоянието на изкуството и културата. Засегнати са теми като съвременния морал, навлизането на рекламата в обществото, политиката и други.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II