Пускат 3 нови дати за "Чайка" в театър "Азарян" поради големия интерес

OFFNews 14 октомври 2015 в 16:31 3331 0

Спектакълът “Чайка” по Антон Павлович Чехов, с който официално ще бъде открит театър Азарян на 26 октомври, се радва на сериозен зрителски интерес.

Дебютът на режисьора Явор Гърдев в необятната вселена на Чехов ще събере редица звезди от театралната ни сцена - Елена Телбис, Захари Бахаров, Снежина Петрова, Владимир Пенев, Ованес Торосян, Николай Урумов и др.

Билетите за двете премиерни представления на 26 и 27 октомври от 19:30 часа свършиха отдавна и затова бяха обявени още три дати: 16 ноември от 19:30 часа, 21 ноември от 23:00 часа и на 25 ноември от 21:00 часа.

Това обаче не е единственото представление на Гърдев в НДК, огромният интерес, към което не спира, в такова се превърна и "Квартет: Опасни връзки след края на света".

След като билетите за първите две представления на “театъра на аватарите” на Явор Гърдев свършиха за броени часове преди месеци, сега зрителите, които не успяха да го гледат тогава, все още имат шанс в следващите няколко дни да намерят билети за представленията на 3 и 4 ноември от 20:00 часа в Зала 1 на НДК.

В проекта, съчетаващ за първи път кино и театър, отново ще видим Захари Бахаров (Валмон) и Снежина Петрова (Мертьой).

Актьорите влизат в специални костюми, снабдени с датчици, които сканират движенията им и по този начин се придава изключителен реализъм на компютърно генерираните образи (аватари), прожектирани зад тях.


Новият театрален сезон в Двореца на културата бе белязан със завръщането на "Улицата" на Теди Москов, която препъпълни Зала 1 на НДК на 13 октомври, а днес, на 14 октомври, предстои да го направи отново.

Телевизия и театър се срещат отново в мултимедийния спектакъл, който e една от най-успешните продукции на НДК през тази година. След като два пъти препълни до краен предел най-голямата зала на Двореца по време на ХХ-то издание на "Салон на изкуствата", "Улицата на живо" възражда емблематичното телевизионно шоу за времената на преход и промяна.

Спектакълът предлага нови епизоди, които не бяха включени в първия вариант. Ще видим култови позабравени скечове с Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова, Герасим Георгиев–Геро и Малин Кръстев. За музиката на живо отново ще се погрижат Антони Дончев и неговият бенд. Сценографията и костюмите са на Свила Величкова, а мултимедийните картини и монтажът – на Иван Москов. Асистент-режисьори на продукцията са Маргарита Бакърджиева и Атанас Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови