"Макбет" с Майкъл Фасбендър и Марион Котийар идва на Киномания

ОFFNews 14 октомври 2015 в 15:26 6038 0

Кадър от "Макбет".

След като за по-малко от месец обявената прожекция на култовия спектакъл Хамлет с Бенедикт Къмбърбач успешно продаде Зала 1 на НДК, екипът на Киномания обяви пристигането на още една модерна версия на знаменита Шекспирова пиеса на фестивала - "Макбет" с Майкъл Фасбендър и Марион Котийар.

“Щастлив съм, че след тежки преговори успяхме да се преборим “Макбет” да бъде видяна от българските киномани. Сигурен съм, че зрителите ще оценят достойнствата на продукцията и блестящата игра на Майкъл Фасбендър”, коментира директорът на НДК Мирослав Боршош.

“Макбет” на австралийския режисьор Джъстин Кързъл имаше своята премиера на фестивала в Кан. Този най-кинематографичен от Шекспировите текстове не е пренасян впечатляващо на големия екран от версията на Роман Полански през 1971 г. Със забележителната си визия, отдаваща почит към историческите епоси на Куросава, Кързъл прави неповторим филм, в който Майкъл Фасбендър изиграва коронна роля в кариерата си. 38-годишният актьор успява да предаде по феноменален начин пагубната жажда за власт на героя си, подклаждана от неговата съпруга – злокобната лейди Макбет, изиграна от Марион Котийар.

Освен с "Макбет" Фасбендър ще гостува на Киномания и с още една хитова роля - тази на Стийв Джобс, във филма на носителя на „Оскар” Дани Бойл, разказващ историята на създателя на "Apple".

Двата филма ще бъдат показани в рамките на 29-ото издание на “Киномания” в Зала 1 на 22 ноември – от 18:00 и от 20:30 чasa. “Макбет” ще бъде в програмите и на другите кина от фестивала, докато Стийв Джобс ще има една - единствена прожекция.

Фестивалът започва 12-и ноември с “Каръци” на Ивайло Христов и ще продължи до 29-и ноември. Киномания ще предложи на феновете си най-качествените нови филми от световното кино, които не са показвани у нас досега, както и “златни класики” в памет на велики режисьори и звезди. По традиция ще бъдат представени наградените ленти от тазгодишните световни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!