Препоръчваме ви: Силви Вартан в НДК и Ревю, Нова Генерация и Контрол в Арена Армеец

OFFNews Последна промяна на 21 април 2018 в 00:06 2129 0

Днешният ден предлага два много добри концерта, които си струва да посетите. 

От 17:30 в зала "Арена Армеец" ще може да се насладите на български класически рок от страна на "Нова Генерация, "Ревю", "Контрол" и "Хиподил".

Култовите български банди се събират за първи път заедно на голяма сцена за исторически рок концерт в зала “Арена Армеец”.

Легендарните групи, основоположници на българския ню уейв и пънк рок и създатели на ъндърграунд културата в края на 80-те и 90-те години на миналия век, ще зарадват хиляди фенове в оригиналните си състави (доколкото това е възможно), както и с новите си попълнения. Близо 40 музиканти ще се качат последователно на сцената, за да изпълнят може би за последен път на живо в тези състави, някои от любимите за цели поколения култови песни. “Бате Гойко”, “Най-щастливият ден”, “Под шарената сянка”, „Само двама” и още много класики ще звучат под мотото „Въпреки всичко!” – въпреки забраните, въпреки омразата, въпреки егото, въпреки разделите, въпреки времето, въпреки състоянието… Интересен факт е, че всяка от тези групи навършва 30 години от създаването си през 2018-та година.

Без съмнение, това ще бъде най-големият български рок концерт правен до сега, (а евентуално и след това), а датата 21 април 2018 г. ще бъде “най-щастливият ден” за феновете.

Цената на билетите е 35 лв. за терен и 40 лв. за седящо място. В деня на събитието и на място билетите ще са съответно по 45 и 50 лв.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК пък ще можем да видим голямата Силви Вартан в последното за кариерата и турне.

Турнето "Forever Sylvie" е най-грандиозното до момента.

Концертите ще продължат близо два часа и ще покажат иконата на френската музика такава, каквато сцената винаги ще я помни – неотразима. Силви Вартан ще разкаже личната и откровена история на живота си пред българските фенове, като изпълни любими, както френски, така и български, песни.

Произведенията са селектирани от всичките ѝ албуми досега, а специално визуално шоу ще допълни вълнуващата музика на Вартан.

Билетите са в продажба в бензиностанциите OMV, мрежата на Eventim и Ticketportal, билетен център НДК и на касата на ДКС Варна на цени от 50 до 120 лева.