Предлагат Стоянка Мутафова за "Гинес"

ОFFNews Последна промяна на 19 януари 2015 в 16:02 4930 2

Стоянка Мутафова.
Стоянка Мутафова.

Съюзът на артистите в България (САБ) ще поиска от Книгата на рекордите на "Гинес" да впише Стоянка Мутафова като най-дълго играещата на театрална сцена актриса в света.

Министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че МК изразява своята официална подкрепа за предложението.

Рашидов пожела на Царицата на комедията още дълги години да е все така активна, жизнена и енергична и да ни радва от сцената и телевизионния екран с великолепния си талант, чар и младежки дух.

"Нашата велика Стоянка Мутафова наистина е достойна да бъде в Книгата на рекордите "Гинес", тя е истинско чудо и е без конкуренция, да ни е жива и здрава. Неслучайно е любимка вече и на няколко поколения българи", коментира Рашидов.

Първото излизане на сцена на Мутафова е на тази на НТ "Иван Вазов" през 1945 г., когато все още е учила в Държавната театрална школа.

Своя дебют тя прави в пиесата на Жан-Батист Молиер - "Хитрините на Скапен", дело на Стефан Сърчаджиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2015 в 12:36

Вече е зает този рекорд, 86 години кариера, последна роля 101 години:
http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/longest-career-as-an-actress

19.01 2015 в 16:55

Великата г-жа Стихийно бедствие ! Неотразима ,неукротима,пълна с живот,мъдрост и енергия, с която ни зарежда от сцената и нас-зрителите без умора! Нека още дълги години и БОГ ,както и ние да я обича и дарява с още много ЖИВОТ!(М/у другото, вече изтече новината,че е вписана в Книгата на рекордите Гинес,още като навърши 92 години,а скоро е рождения й ден и ще стане(дай боже) на 93 години! Това си е рекордно-дълга кариера на неуморна актриса!)