Празник в София по случай Международния ден на мира

ОFFNews 13 септември 2016 в 18:42 5481 0

Всяка година на 21 септември ООН отбелязва Международния ден на мира, чието честване няма да бъде пропуснато и сега.

По традиция генералният секретар на ООН - Бан Ки-мун, ще удари Камбаната на мира и ще призове воюващите по целия свят да приберат оръжията и да се опитат да намерят мирно решение на конфликтите си.

Едновременно с това Дружество за ООН в България ще отбележи празника от 12:00 часа на обяд пред Паметника на незнайния войн в столицата. В София ще бъде прочетена речта на Бан Ки-мун, която ще бъде последвана от кратък детски концерт с песни и танци.

Тази година денят минава под мотото „Целите за устойчиво развитие: градивни елементи за мир”. То подчертава как краят на бедността, защитата на планетата и гарантирането на просперитет за всеки допринасят за глобалната хармония. 
 
Организаторите от Дружеството за Обединените нации в България, Съюза на ветераните от войните на България и Български младежки червен кръст призовават всеки българин да помисли за връзката между световния празник и деня на нашата независимост.

"Битката за свобода винаги е била и битка за устойчив мир. В днешния ден на глобални предизвикателства е битка на всеки от нас – битка за мирно и устойчиво развитие на планетата ни", пишат от там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови