Бокова остава единствената кандидатура за генсек на ООН (видео)

OFFNews 13 септември 2016 в 12:32 6757 6

Ирина Бокова остава кандидатът на България за генерален секретар на ООН. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание във вторник. Според него името на Кристалина Георгиева не е било обсъждано. 

От края на миналата седмица в българските медии се появиха информации, че България възнамерява да смени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева като кандидат за генерален секретар на световната организация.

„В последните дни явно се разразиха доста пристрастия, писания, коментари, анализи включително какво ще реша или какво ще решим всички ние по теми, които не са били на дневен ред към този момент. Поканих г-жа Бокова да дойде днес, но тя ми отговори, че има по-важна работа в ЮНЕСКО. Това не ми направи добро впечатление, защото, когато си кандидат за генерален секретар на ООН от една държава и дадено правителство те е номинирало и държах да кажа в нейно присъствие. Предишното правителство положи много усилия и работи много активно, особено Вежди Рашидов за избирането на г-жа Бокова в ЮНЕСКО. Положихме огромни усили”, заяви Борисов пред министрите.

Премиерът заяви, че се полагат усилия за намиране на подкрепа за тази кандидатура и задължи всички министри да положат максимални усилия на 26-ти септември името на Ирина Бокова да е сред първите двама кандидати, които ще се състезават за поста.

Той ѝ пожела успех, но уточни, че ако на посочената дата не се класира сред първите двама, правителството ще обсъди какво да прави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

5

Black Hex

13.09 2016 в 13:42

"Смяната на коня с кристалина е предложена от неуките кравари. Запомнете. Генералния секретар на ООН няма шанс да е от държава член на НАТО и ЕС, защото са сателити на САЩ, каквито са и Австралия и Нова Зеландия.
Ако Русия и Китай досега са подкрепяли г-жа Бокова, няма никакъв шанс за г-н Гутиериш и за г-жа Георгиева. Просто става ясно, че г-жа Георгиева е била некоректна, а на краварите
е много необходимо да остане първи в класацията г-н Гутиериш, защото той е не по-малко управляем и зависим от САЩ, поне колкото г-н Барозо.
Освен това, трябва да е ясно, че постоянните членове на СС на ООН избират Генералния секретар. Никакви класации по тази причина нямат тежест. Ще се наложи да правят компромис, защото Русия и Китай се качват по стълбата от която слизат САЩ, Англия и Франция."

Бах кви специалисти по ООДа! имало в България...
Ало порностатиста, така ли е?