Подигравки за новите пейки между ЦУМ и Сердика (галерия, видео)

Калоян Константинов Последна промяна на 16 февруари 2016 в 19:24 21236 16

Новите пейки между ЦУМ и Сердика.

В пространството между ЦУМ и реставрираните останки на антична Сердика (откъм бул. "Мария Луиза") се появиха чисто нови пейки.

Появата им обаче предизвика единствено подигравателни и отрицателни коментари в мрежата:

"Нека превърнем София в Скопие"; "Да идва Джизъса и да пише с черен маркер: ЦУМ 69"; "Циментови пейки. Красота и практичност... Шесисипа..."; "Нещо като бЯлите чорапки на колоните", гласят някои от тях.

OFFNews се допита до 10 случайни минувачи от всякаква възраст, какво мислят за пейките, като 9 от тях не ги одобриха, посочвайки различни критики - че са грозни, че не си отиват със заобикалящата ги среда, белият им цвят изпъква твърде много, ръждивите планки по крачетата им са грозни и т.н.

Няколко души се зачудиха защо не са поставени пейки от дърво и метал, каквито имаше преди началото на строителните дейности при Ларгото и заобикалящата го настилка, които са по-стилистични и не бият толкова на очи.

Пейките все още не са прикрепени към земята, като това трябва да стане чрез завинтването на металните планки на края на крачетата им към настилката. Въпросните планки обаче са целите в ръжда, а няколко от тях са разположени над водосточните решетки до ЦУМ, което прави прикрепянето им невъзможно.

Свързахме се с общината, откъдето ни заявиха, че нямат нищо общо с поставянето на пейките и вероятно те са сложени от Министерството на културата или ЦУМ.

OFFNews не успя да се свърже с ЦУМ за коментар, а от МК обещаха да отговорят в най-скоро време на въпросите ни.

Старите пейки при площад "Независимост". Снимка: OFFNews / Калоян Константинов.
Старите пейки при площад "Независимост". Снимка: OFFNews / Калоян Константинов.

Пейките при Ларгото наподобяват много тези на тротоара при площад "Независимост", откъм президентството. Те обаче далеч не са така ярко бели като своите нови събратя, които тепърва предстои да разберем дали е предвидено да сменят цвета си с времето поради наслагването на мръсотия, или ще си останат ярко бели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 14:53

Стил - стилни.
Езикова култура на ниво V клас

17.02 2016 в 14:07

Защо да е евтино и красиво, като може да е скъпо и грозно.

17.02 2016 в 13:40

Пейки се правят от дърво, защото камъкът лятото пари, а зимата е студен.
http://ekolivinghouse.com/images/coeficienti.pdf

Не функционални и грозни пейки са сложили и трябва да си ги махнат!

17.02 2016 в 11:54

Ние сме си братя с македонците, не виждам защо тук трябва да е по-добре!

17.02 2016 в 11:46

Най обичам да седя на студен цимент. Като надгробни плочи. И изключително здравословни пейки.

17.02 2016 в 11:17

АЛ,идиоти сме си,щом си ги избираме.Тези ужасии от фотото,са платени от нас,не от тях.И бъди убеден,че струват луди пари.Нещо,като"езерцето"на "Витошка".Може и да ги премахнат.Точно,както"езерцето".Но пак ние ще заплатим.Я погледнете,на какво прилича "ремонтът"на Руски паметник....не на идиоти,не знам на какво ни правят....

17.02 2016 в 10:53

"целта на това решение е бъде въпрепятствано преинаването на кола с експлозиви"

ако това е била целта, тя е доста тъпо реализирана, понеже между дърветата и между дърветата и пейките има достатъчно място да мине малък бус.

стига да може да прескочи топките против паркиране, които догодина и бездруго няма да ги има.

за това, че откъм важната страна, т.е. откъм фонтана, може да се качи не кола, ами цял автобус, няма да споменавам изобщо.

17.02 2016 в 08:17

Елементарна логика е нужна. погледнете как са оформени зелените площи под дърветата. целта на това решение е бъде въпрепятствано преинаването на кола с експлозиви

16.02 2016 в 22:29

очевидно е че тия идиоти дето са на власт вече 7-8 години си правят майтап и ни правят на идиоти. ама така е, щом сме идиоти!

16.02 2016 в 22:07

Gergov da ne bi da e prodal veche CUM na niakoi arabski ili ruski biznesmen?? Namerete go, neka kaze za peikite...a kakvo stana s televiziite na gergov, umishleno gi faliraha li?