"Пилето" на Уилям Уортън каца в Младежкия театър

OFFNews 01 октомври 2015 в 20:36 5058 0

Снимка БНР / Архив

Снимка от "Пилето".

Младежкият театър "Николай Бинев" ще постави на своята сцена постановка по известния роман на Уилям Уортън - "Пилето", предаде БНР.

Неин режисьор ще бъде Васил Дуев, като премиерните представления са на 1 и 2 октомври.

„Пилето” е пиеса за приятелството и семейството, за любовта и войната, за лудостта и красотата, и най-вече за стремежа на един човек да полети като птица", казва режисьорът.

Спектакълът му е основан върху пиесата на американската драматуржка Наоми Уолъс, преведена от Харалампи Аничкин. Сценографията и костюмите са дело на Мира Петрова, музиката – на Петя Диманова, хореограф е Стефания Георгиева, а на сцената са актьорите Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Петко Венелинов, Светослав Добрев, Стилиян Желязков и Ярослава Павлова.

Екипът на театъра обещава да подари на един от зрителите, гледали „Пилето” през октомври, полет с парапланер крос кънтри.

"В романа двамата приятели достигат до момента да бъдат разпределени като войници във Втората световна война. В нашия спектакъл не става дума за Втората световна война, а за войната по принцип – някаква бъдеща война, която още не се е случила. След тази война главният герой Пилето, който има обсесия към птичия живот, отива в психиатрична клиника. Войната така го ранява, че той се заключва в кожата си на птица. Цялата битка на приятеля му Ал е да го върне към нормалния живот", допълва Деув.

В пиесата са включени текстове от филма "Великият диктатор“, за да бъде подсилен антивоенния патос, който представлението се опитва да изведе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови