Днес започва Международният фестивал на комедията в София (програма)

OFFNews 27 септември 2015 в 17:27 2397 0

Днес от 21:30 часа в Studio 5 в НДК се открива второто издание на Международния фестивал на комедията, който ще продължи 14 дни до 10 октомври.

Шоутата са на български и английски език, като са поканени гости от 9 страни - Англия, Холандия, Полша, Хърватия, Сърбия, Румъния, Македония, Малави и България. На тях стендъп комедиантите ще ни дадат тотално различни гледни точки за проблеми, които не сме си представяли че съществуват.

Билетите са на стойност от 10 до 20 лева, като за студентите има специални намаления. Можете да ги намерите в Eventim и Ticket Logic.

Повече за събитието може да научите и от интервюто ни с организатора на фестивала и комедиант Иван Кирков.

Програма от 27 септември до 10 октомври:

- 27 септември – 21:30 – Comedy Fest 2.0 Opening с комедиантите от Comedy.bg – 15 лева;

- 28 септември – 21.30 Comedy.bg ви дава микрофона – Open mic – 10 лева/5 за студенти;

- 29 септември - 19.30&21.30 - Marina Orsag and Jelena Radanovic „Girl Power” (ENGLISH) – 15 лева;

- 30 септември – 20.00 – Васил Ножаров „За жи...ните с любов“ - 12 лева;

- 1 октомври – 19:30 – Comedians On The Road (ENGLISH) – 12 лева;

- 2 октомври - 19.30 – Иван Кирков „Роден в Стара Загора“ - 12 лева;

- 3 октомври – 21.30 – Romanian Comedy – 15 лева;

- 4 октомври – 21:30 – Черен Хумор с comedy.bg – 15 лева;

- 6 октомври – 19.30&21.30 – Comedy.bg presents Daliso Chaponda (ENGLISH) – 20 лева;

- 7 октомври – 20.00 - Никола Тодороски - „Делириум“ - 12 лева;

- 8 октомври – 19:30 Open Mic – 10/5 лева / 8 октомври - 21:30 – Черен Хумор – Балканско Издание – 15 лева;

- 9 октомври – 19:15 - Никола - Най-доброто от Балканите - 15 лева;

- 10 октомври 20:00 – Best of Comedy.bg – 15 лева / 10 октомври 22:00 – Наградите на Comedy Fest 2.0 – 15 лева.

Кои комедианти ще видим в София?

Далисо Чапонда е невероятен комедиант от Англия. Роденият в Малави, Африка, комик използва невероятния си сарказъм, за да ни накара да се замислим върху въпроса, колко са сериозни проблемите ни в действителност. Животът му като дете в Африка и успехът му като комедиант в Англия го превръщат в невероятно интересна личност, която има послание за всеки един от нас. Участвал е в повечето комедийни програми на BBC и BBC Radio и е редовен участник в Comedy Store London. Правил е турнета почти в целия свят, а идването му в България е точно след 6 шоута в Малайзия.

Далисо е невероятен комедиант с тотално различна гледна точка от повечето от нас. Винаги усмихнат и жизнерадостен, той печели сърцата дори и на най-намръщените зрители.

Йелена Раданович е позната на българския зрител от в предаването Stand up and more, което се излъчва по телевизия Comedy Central. Чувството ѝ за хумор е много специфично, а самата тя е толкова харизматична, че почти всеки я харесва. Йелена е не само колежка, но и близък приятел на Марина Орсаг, а през 2014 година двете направиха невероятно турне под надслов „Не на дискриминацията”. То беше огромен успех за всички потиснати хора в бивша Югославия.

Чрез силата на хумора, двете комедиантки успяха да предадат посланията си на огромен брой хора в над 20 града от Балканите. Можете да гледате невероятното дуо на 29 септември от 20:00 часа в Студио 5 при НДК.

Раду Исак идва от Румъния и е разсмял повече хора, отколкото граф Дракула е разплакал. Раду има множество участия в Англия и западна Европа, а в родината си е истинска звезда. Работи почти всеки ден, като е редовен изпълнител в 4 румънски града. Раду има успехи и в румънската телевизия и радио, а редица продуценти го сочат за най-обещаващия млад комедиант в Румъния.

Пьотър Шумовски е една от младите надежди на полската комедия. Младият комедиант има над 4 години професионален опит в смеха, а от 2015 година стартира авантюристичния си проект за обиколка на света. В този проект той посещава страни по негов избор от целия свят, където се свързва с комедийни продуценти и участва в техни шоута. За своите 22 години Пьотър има какво да каже. Живял е дълго във Великобритания, Австралия и Полша, участвал е в проекти на Comedy Central и полски телевизии, но най-интересното за него е неговата уникална гледна точка за живота и нещата, които ни заобикалят.

Марина Орсаг е най-добрият комедиант не само в Хърватия, но и една от най-добрите в цяла Източна Европа. Занимава се със стендъп комедия повече от 11 години и е снимала над 100 серии за шоу програми на Comedy Central. Участвала е в почти всички големи телевизии на страните от бивша Югославия. Марина е директор на Студио Смях Загреб, където търси и развива таланти и има над 20 комедианта, които споменават името ѝ като ментор в почти всеки разговор, в който са замесени.

Младата хърватка не налага цензура и ограничения на изказа си и често пъти е доста директна. Защитава правата както на хората, така и на животните и е позната в страната си с ясно изразената си гражданска позиция.

Никола Тодороски е най-добрият комедиант на Македония за 2014 година. Участва в редица проекти на Comedy.bg, което го превърна в неизменна част от стендъп комедията в нашата страна. Има 2 собствени предавания по телевизията, 4 главни роли в македонския народен театър за този сезон и над 150 стендъп шоута за 2014 година. Побеждавал е гонга в Comedy Store London, което го прави един от най-добрите комедианти на Балканите. Никола е един от хората, които неуморно се втурват в нови и нови проекти. Успехът му изглежда лесен, но всъщност е свързан с невероятната му дисциплина и упорита работа. Пише и участва в толкова голям брой македонски комедийни продукции, че понякога е трудно дори и за него самия да изброи всички.

Иван Кирков е сред най-добрите комедианти в България. Има ред награди от български и чуждестранни комедийни проекти, както и участия в Англия, Австрия, Словения и повечето балкански страни. Иван е водещ на подкаста Радио Комедия и собственик на Comedy.bg. Чувството му за хумор е белязано от нестандартния му начин на живот в Австрия, Германия и България, както и вечните му странни професии, между които – професионален покер играч, комедиант и супервайзър на авиокомпания. Роденият в Стара Загора комик не пропуска повод да разкаже за своето детство в малкия град и снобизма в големия...

Васил Ножаров е сред основателите на стендъп комедията в България. Има не по-малко награди от сценичния си партньор Иван Кирков и е неизменна част от екипа на Comedy.bg, a hуморът му е винаги изпълнен с ирония и сарказъм. Особено известен с шегите си на тема различията между мъжете и жените, Васил намира смешното в почти всяка ситуация и сякаш извайва пред очите на публиката шедьоври на смеха. Страстта му към моторите е още една от любимите му теми. Не пропускайте да гледате шоуто му "За жи...ните с любов" на 30 септември.

Николай Банков е най-новият редовен член на Comedy.bg. Роденият в Пловдив комедиант има уникално чувство за хумор, като в повечето случаи откриваме огромна доза самоирония в шегите му. Те са вдъхновени от личния му живот (и липсата на такъв) и от ежедневните му проблеми и успехи. Николай е един от най-обещаващите комедианти в България, чиято никална гледна точка е оформена поне от части от живота му в Англия, Гърция, Пловдив и София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови