Oткриха каварненския "Лувър"

OFFNews Последна промяна на 01 май 2015 в 18:44 4926 4

Снимка община Каварна

След 13 години отново отвори врати каварненският "Лувър", както жителите на морския град наричат Пирамидата в центъра на градчето си.

Лентата прерязаха кмета на Каварна Цонко Цонев, заедно с гостите на града – кмета на Тутракан Димитър Стефанов и вокалистът на група „Конкурент“ Емил Анчев. При откриването Цонев обяви, че Пирамидата от 15 май ще заработи като дискотека. Той припомни на всички, че при откриването на обекта след неговото построяване именно „Конкурент“ са били първите, които са пели.

Анчев от името на бандата поздрави всички каварненци и ги покани на концерта вечерта, като добави, че Каварна е един истински рокаджийски град и заяви, че с удоволствие в концерта ще представят пред публика и някои от новите си парчета, които са включени в новия албум на групата, който ще излезе на пазара през декември.
„Пирамидата бе построена преди 2000 година от немски инвеститор. След това бе продадена на друг собственик от Каварна, но в един момент той я затвори. Сега частният предприемач пожела да замени тази собственост в центъра на града срещу друг общински имот и така стана общинска собственост. Ние направихме ремонт с наши средства в размер на 70 хил. лв. и я отдадохме под наем за срок от 5 години. От 15 май тя ще работи като дискотека, като оборудването вътре ще е от инвеститора, който я нае“ – разказа Цонев, цитиран от ndt.com.

Той добави, че в обекта ще бъдат разкрити нови 15 работни места.

В договора е заложено Пирамидата да бъде ползвана безплатно от читалище „Съгласие“ в града и там да могат да се провеждат моноспектакли, както и прояви на читалищните състави, добави кметът.
Всички присъстващи разгледаха Пирамидата и вътре, след което бе показана и друга нова придобивка за каварненци. Първия си курс по маршрута до морето направи Червения рок влак.
Атракционното влакче до старта на активния сезон ще се движи по трикилометровата отсечка на интервал 3-4 часа, каза Цонев, като цената на билета е колкото за градски транспорт - 1 лв. „През лятото влакчето ще се движи на един час от 8 до 21 часа, като през най-отпускарските месеци – юли и август, ще има два вагона“ – каза Цонев и добави, че ще продължи да се движи и градски автобус по маршрута.

Билетите за Червеното рок влакче ще са на цената на градския рей – 1 лв., като малчуганите до 7-годишна възраст, ще пътуват безплатно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.05 2015 в 23:15

Значи Цоньо е направил ремонт с общински пари и го отдал под наем за 5 години. Къде е прокуратурата? Кога ще го приберат най-накрая?

01.05 2015 в 22:10

Учиндолски "Лувър" КОГА??????
:D

01.05 2015 в 21:15

Приятели, признавам взимам пари, за да пиша проруски коментари по сайтовете, ама иначе няма да имам какво да ям.
Разберете ме и аз съм човек.

01.05 2015 в 19:04

Срещу какъв общински имот е заменката?