Новите „Междузвездни войни“ ще се развиват 30 г. след края на VI епизод

OFFNews 19 март 2014 в 14:18 3821 1

Дарт Вейдър.
Дарт Вейдър..

Очакваното с нетърпение продължение на сагата „Междузвездни войни“  ще се развива 30 години след случилото се в „Епизод VI: Завръщането на джедаите“.

Думите са на Боб Айгър, изпълнителният директор на „Уолт Дисни", от годишната среща на акционерите, съобщава „Ройтерс“.

Айгър не споменава нищо за новия актьорски екип, който ще участва в продълженията, но споделя, че легендарният дроид R2D2 ще се завърне на екран.

В понеделник официалният сайт на "Междузвездни войни" публикува информация, че филмът ще включва трио нови млади главни герои заедно с някои много познати лица.

Снимките ще започнат през май в лондонското студио „Pinewood“.

Харисън Форд и Кари Фишър в ролите си на Хан Соло и Лея ще бъдат заместени от познати лица, твърдят слухове.

Списание "Трейд" писа, че сред новите лица на поредицата ще са носителката на "Оскар" Лупита Ньонго и актьорът от сериала "Момичета" (Girls) Адам Драйвър.

"Епизод VII" по план ще излезе на екран на 18 декември 2015 г., а негов режисьор ще е Джей Джей Ейбрамс, който е популярен с филмовата поредица "Стар трек", сериала "Изгубени" и "Мисията невъзможна 5".

Компанията„Дисни“ откупи тази на Джордж Лукас, която създава "Междузвездни войни", за 4,05 млрд. долара през 2012 г. и обяви, че за начало ще издаде три продължения на популярната научнофантастична сага.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови