Носителят на Златна палма "Аз, Даниел Блейк" по кината от 21 април

ОFFNews 19 април 2017 в 22:01 3513 1

Носителят на Златна палма "Аз, Даниел Блейк" на режисьора Кен Лоуч тръгва на голям екран на 21 април. 

Лентата има десетки награди от различни филмови форуми и също така бе част от програмата на тазгодишния София Филм Фест.

Филмът предава историята на възрастен дърводелец, чийто живот се разпада на парчета в огромното море на бюрокрацията. Създаден с хумор и отчаяние, филмът е безкомпромисен - пленява с естествената простота на разказа, близка до минимилизъм, запазена марка за филмите на Кен Лоуч и неговото социално кино.

„Аз, Даниел Блейк” не оставя никого безразличен. Историята се превърна в полемичен разказ за сблъсъка със системата на един обикновен човек – Даниел Блейк (в ролята Дейв Джоунс).

Сред абсурдната джунгла от сиви офиси и досадни чиновнци, осигуряващи помощи за безработни и хора в неравностойно положение, Даниел се сприятелява с Кейти (Хейли Скуайърс), самотна майка на две деца в подобна ситуация. Двамата скоро решават, че е по-честно да не се играе по правилата на бюрократичния свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

20.04 2017 в 14:39

Много силен филм! Зад бюрокрацията, която се споменава в резюмето всъщност наднича неолиберализмът, когото съвременната държава усилено обслужва.