НДК пуска допълнителен лимитиран брой билети за концерта на Соня Йончева

ОFFNews Последна промяна на 08 юни 2017 в 20:00 4230 0

Поради изключителния интерес към продуцирания от НДК концерт на оперната прима Соня Йончева на 18 юни в зала 1 НДК пуска допълнителни билети в оркестрината. Броят им е лимитиран, а притежателите им ще имат възможността да бъдат най-близо до световноизвестната оперна дива.

Интересът към Соня Йончева от страна на италианските медии дни преди премиерата на „Бохеми“ в операта "Ла Скала" е огромен.

Българското сопрано потвърди, че приема поканата на "Ла Скала" да участва в нов спектакъл на прочутия театър – операта „Пиратът“ на Белини. Това е третата сценична творба на родения в Катания през 1801 г. италиански композитор, а режисьор ще бъде нашумелият Кристоф Лой. Премиерата е в края на юни 2018 г.

Соня Йончева се утвърди като един от най-известните сопрано-гласове на съвременната оперна сцена с участието си в друга опера на Белини „Норма“ в Ковънт Гардън преди две години, където детронира Ана Нетребко.

На 11 февруари 2018 г. Йончева ще изнесе рецитал в "Ла Скала" с новия си Вердиев репертоар, а световната му премиера ще бъде на концерта ѝ в НДК на 18 юни от 20:00 часа.

Соня излиза на сцената в София с Фестивален симфоничен оркестър заедно със съпруга си – диригента Доминго Хиндоян и брат си – тенорът Марин Йончев.

Билети за концерта на Соня Йончева в зала 1 може да се закупят от Билетен център – НДК и онлайн в мрежата на Ticketportal.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови