Соня Йончева пее на сцената на "Ла Скала" в Милано дни преди да дойде в НДК

На сцената на зала 1 сопраното ще си партнира с брат си Марин Йончев и Фестивален симфоничен оркестър с диригент съпругът на дивата Доминго Хиндоян

ОFFNews 05 юни 2017 в 14:55 4196 0

Оперната прима Соня Йончева ще гастолира в един от най-известните оперни театри в света  - "Ла Скала"  в Милано, в ролята на Мими от оперния спектакъл „Бохеми“. Оригиналната постановка е дело на световноизвестния италиански режисьор Франко Дзефирели. 

„За мен е привилегия да бъда на сцената, на която е пяла Калас. Всичко в този театър е част от историята на оперното изкуство, на което съм се посветила. Щастлива съм, че започвам едно пътуване с музиката на Пучини именно тук, защото той е сред композиторите, които обожавам“, споделя оперната прима.

Партньор на Соня в ролята на Родолфо е известният Фабио Сартори, а диригент на спектакъла – знаменитият Евелино Пидо.
В официално съобщение до медиите от Ла Скала пишат, че за театъра е чест артист от класата на Йончева да участва в този спектакъл, който е от историческите за Ла Скала. „Йончева е най-търсеното сопрано за последните две години. За нас е чест, че тя включи Ла Скала сред оперните театри, в които ще пее през 2017 година“.

Премиерата на „Бохеми“ е на 7 юни, а на 18 юни Йончева ще изнесе голям концерт в зала 1 на НДК. На сцената ще ѝ партнират нейният брат – тенорът Марин Йончев, който спечели телевизионния музикален формат „Стар Академи”. На сцената заедно със Соня ще излязат Фестивален симфоничен оркестър и един от най-вълнуващите млади диригенти и съпруг на оперната дива – Доминго Хиндоян.

Билети за концерта на Соня Йончева в зала 1 може да се закупят от Билетен център – НДК и онлайн в мрежата на Ticketportal.
Събитието е част от Календара на културни събития на Столична община за 2017 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews