Най-бързият бийтмейкър в света - AraabMuzik, идва в България

ОFFNews 16 февруари 2015 в 14:21 3460 0

AraabMuzik.

Снимка Xoyo.

AraabMuzik.

Най-бързият бийтмейкър в света – AraabMuzik, ще представи шоуто си на своя Аkai MPC в Студио „Орфей“ на 18-ти март по покана на EventEase.

Билетите „Ранно Пиле“ са вече в продажба само в магазин „Яко“ на ул. "Граф Игнатиев" №43 на цена от 10 лв./15 лв., а стандартни и онлайн билети могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim на цена 15 лв./20 лв.

Изградил името си на композитор на бийтове, използвани в хитове на имена като: Eminem, 50 Cent и Dipset, Araabmuzik по естествен начин оформя невижданото си лайв шоу. Бийтмейкърът използва единствено своя AKAI MPC семплер, чрез който семплира буквално каквото му хрумне, след което магията на бързите му пръсти те отвежда в невиждани импровизации, сравними с тези на барабаниста Travis Barker от Blink 182.

Музикалните критици определят характерния му стил като хибрид, който отвежда хип-хоп-а и EDM-а в друго измерение. Традиционно повлиян от вечни класици като Dr. Dre, Just Blaze и 9th Wonder, AraabMuzik бързо овладява техните стилови умения и бива забелязан от най-големите от сцената.

Истинският „блинг-блинг“ момент идва за AraabMuzik при издаването на дебютния му албум Electronic Dream през 2011-та, когато продукцията му откровено запълва недокосвани до този момент музикални ниши. Тежките му бийт звуци от барабани биват прецизно смесени с леки EDM семпли, за да се получи необяснимо завладяващо звучене, уникално дори за самия него.

Последвалата награда “Най-добър продуцент“, връчена му от списание „The Voice“ в Ню Йорк, е един от по-скоро незначителните факти около този албум. „Electronic Dream“, „Golden Touch“, „Free Spirit“ и „Make it Happen“ са част от имената на траковете от албума, които достатъчно загатват за полъха на въздуха на онази друга галактика, в която внезапно си се озовал. Последвалите албуми Instrumental University(2012) и For Professionals Use Only 1(2013) и 2(2014) само затвърждават позициите на талатнливия бийтмейкър, от когото любители и професионалисти могат да научат за най-тъмните тайни за музикалното семплиране. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови