Момичето с невероятните импровизации от "Гласът на България" '21 Хриси с авторски дебютен сингъл

OFFNews 08 ноември 2022 в 12:42 9196 0

Хриси

Една година след участието в „Гласът на България“ младата Христина Йосифова (Хриси) представя дебютния си сингъл „Still Green”.

17-годишното момиче вече има и видео клип на песента си. Тя казва, че нейното творчество е своеобразен израз на свободата да бъдем себе си. То показва пътя на един млад човек, за който музиката е не само начин на изразяване, но и движеща сила.

„Still Green” е първата от общо 9 песни в дебютния музикален албум “Humanity”, по който Хриси работи с именития музикант, композитор и текстописец Ангел Дюлгеров. Той е музикален продуцент на албума и автор на аранжиментите в него. През 2023 година албумът ще има своята премиера на живо с бенд.

За работата си с Ангел Дюлгеров тя споделя: „След Гласът започнахме да записваме и да работим по албума. Много съм благодарна на Димитър Еленски, моят първи учител по китара, че ни свърза. Бях много щастлива, когато Ангел каза, че е чул песните, харесали са му и иска да работи по целия албум. Беше голямо признание и чест за мен точно той да пожелае да продуцира моята музика - Ангел Дюлгеров, когото всички познаваме от работата му с едни от най-големите имена на музикалната сцена в България като Лили Иванова, Любо Киров, Орлин Павлов, Михаела Маринова и други артисти и банди.“

Музикалният видео клип на “Still Green” е реализиран с прекрасния творчески тандем Орлин и Веско Менкаджиеви, които режисират и заснемат видеото на песента. Посветени в изкуството, те създават видео продукция, която отговаря съвсем точно на творческата концепция на Христина и с това поставят началото на следващи общи проекти. За брилянтната хореография на танцьорите във видеото Свилена Николова и Петър Герзилов заслуга има самият Петър, който е професионален хореограф, танцьор и режисьор.

Снимките зад кадър са дело на фотографа Иван Христов. А за визията на Хриси думата имат Ралица Рот (грим и коса) и Олга Мекикчиева (стилист). Част от невероятния екип е и вокалният педагог на Хриси - Искра Ангелова, която работи с нейния глас от ранна детска възраст. Видеото е реализирано в Камерна зала на Национален Студентски дом на културата.

Ето какво разказва за работата си с младото момиче Ангел Дюлгеров: „Изключително съм щастлив, че имам възможност да работя с артист като Христина. За първи път я забелязах на нейното участие в „Гласът на България“, където веднага видях таланта ѝ и чух гласовите ѝ възможности. Тогава не подозирах за авторските ѝ идеи и за нейното умение да пише музика. След предаването тя се свърза с мен. На мен ми беше много интересно да чуя някакви нейни неща. И всъщност не очаквах, че толкова много ще ме вдъхновят. Нещата, които тя ми изпрати веднага ме накараха да седна на компютъра и да започна да мисля по тях като аранжименти и като продукция. Много съм щастлив от резултата, който постигнахме. Приех нещата като свои. Много са близки до това, което аз бих направил за себе си и не съм пестил като енергия и като идеи. По-скоро се задълбах и се гмурнах в приключението, което се казва “Humanity” – нейният първи албум. Нямам търпение хората да чуят това, което сме направили и съм сигурен, че музиката ще стигне до сърцата и душите им.“

Видео премиерата на песента “Still Green” беше на 28.10.22 от 19:00 в YouTube канала на Хриси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови