Лозенец отново ще бъде домакин на фестивала Jazz Time

OFFNews 23 юли 2014 в 13:00 2419 0

За трета поредна година крайморското курортно селище Лозенец ще бъде домакин на двудневния фестивал Jazz Time, който ще се проведе на 1 и 2 август. 

На безплатни концерти на централния площад ще се изявят някои от най-добрите съвременни джаз музиканти в страната. Сред основните гости са Белослава, формацията FlyWe2DaMoon, Шибил Бенев и Петър Момчев. 

Проектът на тромпетиста Венци Благоев "Джаз за деца" ще се проведе на 1 август от 19:30 ч. Заедно с музикантите от състава Димитър Благоев (китара), Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Шанов (бас), Невена Григорова (перкусии), Никола Горилов (барабани) и вокалистките Даниела Илиева и Павлета Семова малки и големи ще имат възможност да излязат на сцената и да пипнат инструментите, да опитат да посвирят, а с това нищо чудно да се зароди и страхотен детски джем сешън.

Проявата е подходяща за деца над 4 години, но няма горни възрастови ограничения, така че всички останали също могат да се включат. 

Вечерта ще продължи с изпълнение на авторски съвременни джазови композиции на китариста Шибил Бенев и саксофониста Петър Момчев. На сцената от 21 ч. ще излязат Борис Таслев, който ще застане зад баса и Димитър Семов- на барабаните.

Първата вечер на Jazz Time ще завърши с изпълнение Белослава, на която ще акомпанират Живко Петров на пиано, Росен Захариев на тромпет и Димитър Семов на барабани. 

Формацията "БлагоевАрт Джазтет" ще излезе на сцената на 2 август. Съставът на пианиста Антони Дончев, Валери Димчев на тамбура, тромпетиста Димитър Благоев и контрабасиста Митко Шанов ще подготви плавно публиката за експериментално настроените FlyWe2DaMoon.

Всички концерти на фестивала Jazz Time са напълно безплатни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови