Княз Кирил патрон на лондонски фест за БГ култура

Владимир Йончев 26 октомври 2012 в 15:35 2592 3

Класическият музикант Иво Станков, основател на Лондонски фестивал на българската култура, посреща княз Кирил на партито. СНИМКА: БУЛФОТО
Класическият музикант Иво Станков, основател на Лондонски фестивал на българската култура, посреща княз Кирил на партито. СНИМКА: БУЛФОТО

Парти за предстоящия Лондонски фестивал на българската култура събра музиканти, банкери и дипломати в един от най-модните клубове в английската столица - DSKTRT на Пикадили съркъс. Звездата на вечерта беше българският княз Кирил, който за втори път пое патронажа над фестивала заедно със Соня Рут-Увалиева.

 Мястото на събитието, популярно още като "Дистрикт клъб", е редовно посещавано от световни музикални звезди и светила на Холивуд, а по време на фестивала лондонският хай-лайф там ще може да опита и български кулинарни специалитети.

 Повече от 80% от посетителите на предишния фестивал са били чужденци, а и за тази година някои от залите са вече пълни от предварителна продажба на билетите, съобщават организаторите.

 Тазгодишното издание на БГ феста в Лондон ще продължи от 1 до 30 ноември. В рамките на един месец българската общност в британската столица, както и всички почитатели на националната ни култура, ще станат свидетели на над 20 прояви – 11 симфонични и камерни концерта, участие на 4 певчески хора, 4 джаз и фолклорни концерта, 2 изложби, 3 кинопрожекции и 3 театрални представления.

„Амбицията ни е да надградим успеха, който първото издание постигна през 2010 година!”, казва цигуларят Иво Станков, инициатор и организатор на фестивала от Classical Concert Productions. „През 2010 година организирахме 5 концерта, от които 3 бяха с напълно разпродадени билети, а представленията и събитията от нашата програма бяха видяни от над 3000 зрители.

 През 2012 година концертите ще бъдат изнесени в едни от най-известните зали в Централен Лондон. На джаз концертите ще партнират Лондонски джаз фестивал и Радио 3 на BBC. Програмата включва гостуване на Варненската филхармония и Биг Бенда на Българското национално радио.

 Фестивалът е една от най-големите рекламни кампании на България в Лондон – почти един милион посетители на лондонското метро дневно ще научават за изявите от рекламите на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!