Quantcast

Камен Донев: Политиците ни са рафинирани простаци, силата им е само в МВР

Последна промяна на 13 октомври 2013 в 11:18 12587 29

Камен Донев
Камен Донев

 "Нашите политици никога няма да преживеят катарзис, тъй като те не обичат своя народ. За съвременните ни политици мога да кажа само, че те са рафинирани простаци. Просто са добре облечени, изключително хитри, но това не значи умни. Простакът знае какво прави, мисли изключително много за себе си, за него няма морални устои, няма задръжки и за него не съществува такова нещо като мисъл за другия".

Това коментира Камен Донев пред Нова телевизия, където гостува по повод юбилея на спектакъла „Животът е прекрасен". Днес Народният театър ще посрещне 35-хилядния зрител на постановката, в която Донев за 50-и път ще изиграе самоубиеца Семьон Подсекалников.

 „Единственото, което имат българските политици като сила, е полицията. Ако не беше тя, досега да ги помели хората", каза актьорът.

 Според Камен Донев, който често може да бъде забелязан на протестите, енергията на протестиращите не се е загубила, просто на хората им се налага да работят и да се грижат за семействата си.

„Проблемът не е в това колко хора има по улиците. Големият проблем за мен е, че хората във властта не признават грешката си. А в това има толкова много достойнство. Да кажеш „сгреших, тук вече няма място за мен" и да си тръгнеш", заяви Донев. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2013 в 09:50

ядът, комбиниран със злоба, замъглява погледа. Камен Донев не е бездарник сив, а доста забележителен талант и истински човек.

16.10 2013 в 00:23

Кой си ти, бе каменчо? Поредното бездарниче сиво и незабележимо, та се опитваш да се правиш на ментор...

15.10 2013 в 11:00

Моето впечаление е, че има доста такива хора. Трудната задача е как и къде да изринем другите, дето редят партийните листи по избори... Ако, разбира се, наистина не са в Москва...

15.10 2013 в 10:54

+10

15.10 2013 в 02:33

Я ти като една горда душица, обясни явленията Цветанов и Борисов, в светлината на теорията на Донев.

14.10 2013 в 12:57

След като са такива простаци настоящите ни политици, а са забогатели толкова много, не разбирам къде са "умните и интелигентните". Политиката е "най-либерализираното" занимание в момента. Всеки, който пожелае може да се изявява. Дори Камен Донев между представленията може да направи един анализ на морала и качествата на политиците. А явно и да си политик не трябва някакъв специален ценз, след като всеки може да се занимава с това. Не знам дали със същото усърдие би могъл да направи един анализ в свободното си време на работата на хирурзите в Медицинска академия или на пилотите в някоя авиокомпания. Най-вероятно не, но от политика и от футбол естествено разбират всички. :) Дерзайте тогава, на следващите избори може да стане и Народен представител и да покаже как се прави... Изключително много го уважавам като актьор, комик и като човек също, но мисля, че е по-добре всеки да се изявява там където се чувства подготвен, за да не навреди повече.

13.10 2013 в 22:21

Много точна формулировка на Камен Донев за българските политици, като се почне от Освобождението от турско робство та до днешни дни. Ако в България се раждаха политици, които мислят за своя народ и за отечеството си, то тя нямаше да преживее три национални катастрофи: две до 09.09.1944 г, една на 09.09.1944 г и в настоящо време да е на прага на четвърта такава, когато България изпада във все по-голяма политическа и икономическа безизходица и в колониална зависимост от настоящите велики сили. Безжалостно ограбвана от наши и чужди сатрапи наричащи себе си работодатели и чуждестранни инвеститори и е доведена до състояние на най-бедната държава в Европа, а може би и в света.

13.10 2013 в 21:58

Голям актьор и личност - право казва, но няма кой да го чуе!
Мнозинството са слуги на рафинираните простаци или въобще не ги интересува нищо. :(

13.10 2013 в 21:34

Само малко повече яснота за политиците. Това са хора, на които им позволихме да ни окрадат през 90-те години. Трансформираха икономическата власт в политическа и корумпираха абсолютно всички институции, призвани да представляват както националната сигурност, така и също държавността и националната идентичност.

13.10 2013 в 21:33

Професорееее колко добре те описал Камен Донев. Нищо, че не си политик а обикновен простак.