Камен Донев: Политиците ни са рафинирани простаци, силата им е само в МВР

13 октомври 2013 в 11:18 13666 29

Камен Донев
Камен Донев

 "Нашите политици никога няма да преживеят катарзис, тъй като те не обичат своя народ. За съвременните ни политици мога да кажа само, че те са рафинирани простаци. Просто са добре облечени, изключително хитри, но това не значи умни. Простакът знае какво прави, мисли изключително много за себе си, за него няма морални устои, няма задръжки и за него не съществува такова нещо като мисъл за другия".

Това коментира Камен Донев пред Нова телевизия, където гостува по повод юбилея на спектакъла „Животът е прекрасен". Днес Народният театър ще посрещне 35-хилядния зрител на постановката, в която Донев за 50-и път ще изиграе самоубиеца Семьон Подсекалников.

 „Единственото, което имат българските политици като сила, е полицията. Ако не беше тя, досега да ги помели хората", каза актьорът.

 Според Камен Донев, който често може да бъде забелязан на протестите, енергията на протестиращите не се е загубила, просто на хората им се налага да работят и да се грижат за семействата си.

„Проблемът не е в това колко хора има по улиците. Големият проблем за мен е, че хората във властта не признават грешката си. А в това има толкова много достойнство. Да кажеш „сгреших, тук вече няма място за мен" и да си тръгнеш", заяви Донев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!