Judas Priest идват в София на 30 юни

OFFNews 26 февруари 2015 в 10:17 8281 3

Легендите на британската хеви метъл сцена Judas Priest пристигат в София на 30 юни за концерт в зала "Арена Амреец".

Концертът е част от турнето на Роб Халфорд и компания REDEEMER OF SOUL TOUR!, като Judas ще дойдат по покана на Sofia Music Enterprises.

Билетите за концерта на Judas ще са на цена от 40 до 100 лева.

Продажбата им започва от 27 февруари (петък) в мрежата на Ticketpro.bg и касите на НДК.

Последният концерт на Judas Priest у нас бе в София в съвместен концерт с Whitesnake, Saxon, Slade и Mike and The Mechanics през 2011 г. 

Още с първите си албуми Judas Priest се превръщат в любимци на феновете, като за това допринасят и зрелищните им участия на някои от най-големите фестивали, включително първия “Monsters of Rock” в Донингтън парк през 1980 г. в Обединеното кралство, турнето им в Америка през 1983 г. и участието на култовия мегаконцерт „Live Aid“ през 1985 г.

Благодарение на албуми като "British Steel" (1980), "Screaming for Vengeance" (1982), "Defenders Of The Faith" (1984) и "Painkiller" (1990) Judas Priest се наредиха сред най-успешните метъл банди на всички времена. Групата създава емблематични химни като „Breaking The Law“, „Living After Midnight“, „Heading Out to the Highway“, „You’ve Got Another Thing Coming“ и много други.

През 2014 г. Judas Priest издават албума "Redeemer of Souls" – 17-и поред в тяхната дискография. Той дебютира под номер 6 в класацията Билборд 200 – най-високата позиция за цялата кариера на бандата. Издаден у нас от Вирджиния рекърдс/Sony Music, албумът е поредната доза класически хеви метъл от Judas Priest.

„Всеки път целта ни е да вдигаме летвата по-високо и да търсим ново звучене в собствената ни философия за стила на Judas Priest – обяснява Роб Халфорд. – "Redeemer of Souls" разпали наново страстта ни към всичко, в което вярваме, в метъл идеите, от които се роди бандата. Албумът е класическа комбинация от всичко това, което обичаме в хеви метъл музиката – бесни китарни рифове и сола, яростни барабани, здрава бас линия и вокали, раздиращи до небесата“.

"Redeemer of Souls" влиза в топ 10 на класациите по целия свят и предизвиква огромен интерес. Ето защо емблематичният глас и лице на групата Роб Халфорд, китаристите Глен Типтън и Ричи Фокнър, басистът Иън Хил и барабанистът Скот Травис се впуснаха в ново суперуспешно турне през октомври 2014 г., което ще продължи и през 2015 г.

На 30 юни в зала „Арена Армеец" хилядите почитатели на бандата у нас ще се насладят както на песни от "Redeemer of Souls", така и на най-великите им хитове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!