Известен американо-японски актьор прие православието след филм в Русия

ОFFNews 16 ноември 2015 в 17:42 17623 2

Снимка Wikimedia.

Кери-Хироюки Тагава.

Известният американо-японски актьор Кери-Хироюки Тагава реши да приеме православното християнство, след като снима филм в Русия, съобщи сайтът "Добротолюбие".

Новината бе съобщена от приятел на японеца - артистът Иван Охлобистин, който дори публикува видео от тайнството св. Кръщение, извършено над актьора, приел името Пантелеймон, от Волокамския митрополит Иларион (Алфеев).

Тагава е снимал в Русия филма „Йерей-сан: изповедта на самурая“, разказващ за японски спортист, брат на могъщ водач от Якудза, който приема православието и става свещеник, бягайки в Русия, където защитава населението в малкото градче, в което се установява, от местната мафия. Артистът обаче приел ролята си по-сериозно и останал дълбоко впечатлен от православието, което започнал да изучава.

Той дори обмисля да приеме руско гражданство, като се шегува, че не следва тенденцията на Жерар Депардийо и американския боксьор Рой Джоунс-младши, или Робърт Де Ниро.

„Следвам сърцето си. Лесни решения не съществуват никъде – нито в САЩ, нито някъде другаде по света. Просто за мен това е едно ново предизвикателство. Както също така не е лесно да станеш православен, когато днес в света съществуват толкова много религиозни конфликти. Но за мен възможността да открия православието и своите съмишленици в лицето на православните е знак от Бога. И каквито и да са трудности пред мен, няма значение, защото ще ги посрещна като истински японски войн“, коментира Тагава. 

Очаква се премиерата на филма „Йерей-сан: изповедта на самурая“ да бъде на 26 ноември тази година в Русия.

Кери-Хироюки Тагава е спортен психолог, майстор на бойните изкуства, каскадьор и един от най-известните японски актьори от близкото минало. Роден е на 27-и септември, 1950 г. в Токио в семейство на майка японка актриса и баща американски японец от морската пехота. Говори английски, японски, корейски и испански. Първата му роля в голям филм е в "Последния император" от 1987 г. Последват участия в редица продукции както по кината, така и по телевизията и в компютърни игри: "Смъртоносна битка", "Джеймс Бонд: Разрешение да убива", "Планетата на маймуните" (2001), „Пърл Харбър“, Мемоарите на една гейша“, "Хачико", "Стар Трек", "Наш Бриджис", "Спасители на плажа", "Вавилон 5" и много други.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови