Изложба с рисунките от уникалната родна анимация "Златната ябълка"

ОFFNews 22 март 2016 в 17:45 3242 0

Главните герои в сериала.

На 23 март галерия "Credo Bonum” ще открие изложбата „В търсене на Златната ябълка”, посветена на първия анимационен сериал, базиран върху българска митология, легенди и фолклор - "Златната ябълка".

Началото на събитието е в 18:30 часа, а мястото е на ул. "Славянска" №2 (вход през ул. "Бенковски"). Сред специалните гости ще бъдат самите създатели на филма.

Мисията на събитието е да подпомогне финансирането на скъпия процес по реализиране на първия български фолклорен анимационния сериал. За целта феновете му биха могли да си купят автентични визуални адаптации с пейзажи и герои от филма.

До 17 април включително посетителите ще имат възможността да се докоснат до магията на балканския фолклор и да научат повече за персонажите от анимацията. Симпатичните Вихра и Бран ще оживеят във фигури с реални човешки размери, а техните приятели - Влад, Тина-Пакостина, овцете и останалите герои ще украсят стените на галерията, за да разкажат историята за „The Golden Apple”, изпълнена с много екшън, авантюризъм, хумор и романтика.

Част от персонажите ще бъдат адаптирани чрез специалната лимитирана серия от ръчно нарисувани изображения, които също ще могат да бъдат закупени на място. По този начин феновете на първия анимационен сериал, базиран върху българска митология, ще могат да станат част от процеса на създаването му.

Входът е свободен, а галерията може да бъде посетена всеки делничен ден между 11:00 и 19:00 часа, както и през почивните дни от 15:00 до 19:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови