Излезе трейлърът на първата по рода си родна анимация "Златната ябълка"

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2015 в 13:05 9222 11

Четиримата главни герои.

Трейлърът на първата по рода си българска анимационна поредица, която цели да запознава света с нашенските митология и фолклор, вече е факт.

От днес "Златната ябълка" започва и кампания по събиране на един милион гледания на видеото си в световен мащаб, за да направи трейлъра световно културно събитие, което да привлече интереса на инвеститори от България и чужбина, благодарение на които да можем да видим това чудесно дело да стане реалност.

За всички ангажирани със сериала „Златната ябълка“ е не просто анимация, а кауза. Екипът от аниматори, които работят в cloud студио „Змей“ (без физически офис, изцяло онлайн), обединява 25 души от 6 страни. Младите български аниматори са завършили престижни университети в чужбина и участват в проекти на големи анимационни компании от Европа и Америка. В свободното си време работят на доброволни начала по спечелилата сърцата им „Златна ябълка“. Мотивира ги любовта към българските народни приказки, митове и легенди. Надяват се да провокират чужденците да открият, а българите – да преоткрият богатството на народното ни творчество. Вярват, че така могат да спомогнат за развитие на българската анимация, която от години рядко е реализирала голям проект.

Друга благородна цел на сериала е да спомогне за връщане на талантливите български аниматори обратно в България. Успехът на „Златната ябълка“ може привлече инвеститори, да сложи началото и на други анимационни проекти и дългосрочни ангажименти, да доведе утвърдени чуждестранни аниматори у нас, които да работят съвместно и да предадат опита си на своите български колеги. Така „Златната ябълка“ може да сложи началото на творческа работилница и школа за млади аниматори в България.

„В момента най-добрият шанс за професионална реализация на завършващите аниматори е да започнат работа в чужбина. Искам да се върна и да работя в България, но за това са нужни подходящи условия и дългосрочни проекти. Искрено се надявам „Златната ябълка“ да се реализира, защото това е моят билет за връщане в родината“, казва Теодора Филипова, която освен по „Златната ябълка“, работи по големи анимационни проекти в Италия и преподава графични изкуства в Миланския институт по дизайн.

Кампанията продължава от 16-ти до 26-ти ноември, като създателите на поредицата призовават всеки, който може, да сподели трейлъра от YouTube или сайта им, за да може възможно най-много хора да го гледат. 

Повече за проекта може да научите от интервюто на OFFNews с двама от душите, стоящи зад анимацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2015 в 14:33

Харесаха ми и анимацията, и музиката. Успех, мили млади хора!

19.11 2015 в 14:14

„Гледайте, братя – казва св. апостол Павел, – да ви не
увлече някой с философия и с празна измама според човешкото
предание, според стихиите световни, а не според Христа”
(Кол. 2:8). И добавя: „От скверни и бабешки басни отбягвай, а
се упражнявай в благочестие” (1 Тим. 4:7).
„В последните дни ще настанат усилни времена... лукави
човеци и чародеи ще напредват в злото, като заблуждават
и биват заблуждавани” (2 Тим. 3:1,13).
„Не се обръщайте към ония, които извикват мъртъвци,
и при магьосници не ходете, и не се оставяйте да ви осквер-
нят. Аз съм Господ, Бог ваш.” (Лев. 19:31). „И ако някоя душа
се обърне към ония, които извикват мъртъвци, и към ма-
гьосници, за да ги последва в блудството им, Аз ще обърна
лицето Си против оная душа и ще я изтребя измежду
народа ѝ” (Лев. 20:6).
диан13:37 19 ное 201509
+ 0 - 0Жалко , че отново се изтъква бездуховността на нашия уж православен народ . Как тези млади хора ще угодят на Бога (защото това е смисълът на човешкия живот). Като радват дявола с това с което и той ни заблуждава –с неговите служители -змейове,самодиви,караконджоли,кукери и пр. демони!Тези наши ,,традиции,,и фолклор са очеизвадно езически и атеистки и поради това най-малко с тях трябва да се хвалим! Каква е разликата между ,,празника,, на заблудените западни ,,християни,,-хелуин и тази наша извратена ,,любов,, към тъмните сили? Мислите ли , че на Господ това Му е безразлично? Толкова ли сте наивни , да мислите (или дори не ви е хрумвало) , че Създателят на всичко видимо и невидимо е безучастен наблюдател. После не се чудете , защо ни се случва това и онова ,защо ни е такава държавата и управниците ,защо има поголовен разпад на ценностите като- уважение , истинска нелицемерна любов,милосърдие, жертвоготовност, честност и отговорност към ближния и пр. и пр. списъкът е дълъг . Защото скъпи братя и сестри сме обърнали гръб на Източника на всяко благо и добро , а сме прегърнали този дето основна цел е да ни погуби и свлече в неговото страшно царство -геената. Един ден всеки от нас ще се убеди лично в това ! Единственото средство да се спасим е да научим Истината, да се разкаем и молим Бога за грешните си души .Господ да ни е на помощ и да Му благодарим , че все още ни търпи! Амин !

16.11 2015 в 22:14

защо заглавието е на английски като е българска прикаска....?

16.11 2015 в 17:28

Alsa, така е да, те авторите преди доста време казаха защо е така, някой от екипа им беше бачкал в студиото където са правили Samurai Jack, абе погледни им сайта - там пише :) оказа се, че това е стил в който може да се направи анимация или нещо подобно

16.11 2015 в 17:24

Тъп тъп тъп ограничен и посредствен олигофрен - къде чу зурна или друга ориенталска мизерия ? гъдулката или кавала е ориенталски ве льольо ? мълчи си смешник

16.11 2015 в 16:26

Споделено и наспамено из клюкарника :D
Силно се надявам да има успех!

16.11 2015 в 16:05

Бравооооо!

16.11 2015 в 14:54

Чудесно е,но абсолютно наподобява като стил Генди Тартаковски,"Самурай Джак" и подобните.

16.11 2015 в 14:52

Не знам колко ще е хубаво, но ябълката е украсена в турско-арабски стил.

16.11 2015 в 13:43

Култово!