Кои филми и актьори се борят за "най-лоши на годината"

OFFNews 14 януари 2016 в 10:00 19218 4

Кадър от "50 нюанса сиво".

Ясни са вече номинациите за наградите "Златна малинка", които се връчват в Щатите в областта на киното за най-лоши изпълнения и продукции, предаде "Ройтерс".

С най-много номинации - по 6 - са "Петдесет нюанса сиво", "Пиксели", "Възходът на Юпитер" и "Ченгето на мола 2".

Изглежда, че "Нюансите" обаче водят като цяло, тъй като присъстват в 4 от най-важните категории - за най-лош филм, най-лош режисьор (Сам Тейлър), най-лоша актриса (Дакота Джонсън) и най-лош актьор (Джейми Дорнан).

"Фантастичната четворка", "Възходът на Юпитер", "Ченгето на мола 2" и "Пиксели" му правят компания в подредбата за най-лоша лента.

Останалите слабо представили се артисти ж главна роля според наградите са Джони Деп за "Мордекай", Кевин Джеймс за "Ченгето на мола 2", Адам Сандлър за "Обущарят" и "Пиксели", Чанинг Тейтъм за "Възходът на Юпитер", Катрин Хайгъл за "Домашен ад", Мила Кунис за "Възходът на Юпитер", Дженифър Лопес за "Съседското момче" и Гуинет Полтроу за "Мордекай".

Номинираните за най-лош режисьор са още Анди Фикман за "Ченгето на мола 2", Том Сикс за "Човешка стоножка 3", Джош Транк за "Фантастичната четворка" и Анди и Лана Уашовски за "Възходът на Юпитер".

С номинация за поддържаща мъжка роля са Чеви Чейс за "Джакузи - машина на времето 2" и "Ваканцията", Джош Гад за "Пиксели" и "Кум под наем ООД", Кевин Джеймс за "Пиксели", Джейсън Лий за "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение" и Еди Редмейн за "Възходът на Юпитер".

С номинации за най-лоша актриса в поддържаща роля са Кейли Куоко за "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение" и "Кум под наем ООД", Руни Мара за "Пан", Мишел Монахан за "Пиксели", Джулиан Мур за "Седмият син" и Аманда Сайфред за "Тиха нощ, луда нощ" и "Пан".

Претендентите да грабнат наградата за слаб сценарий са Саймън Кинберг, Джеръми Слейтър и Джош Транк за "Фантастичната четворка", Кели Марсел за "Петдесет нюанса сиво", Анди и Лана Уашовски за "Възходът на Юпитер", Кевин Джеймс и Ник Бейки за "Ченгето на мола 2" и Тим Хърлихи и Тимъти Даулинг за "Пиксели".

От миналата година Златна малинка се присъжда и в категорията "Спасител". С нея се почитат предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. Тази година в категорията са номинирани Елизабет Банкс, М. Найт Шаямалан, Уил Смит и Силвестър Сталоун.

"Златната малинка" се връчва ден преди "Оскар"-ите, което значи, че тази година ще бъдат раздадени на 27 февруари.

Антинаградите са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя, която струва под 5 долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!