Филип Аврамов: Ако можеш да помогнеш на някого – помогни му

Филип Аврамов играе тази вечер в спектакъла 'Аз обичам, ти обичаш, тя обича' на София Моно 2020

Зарина Василева Последна промяна на 30 юни 2020 в 10:38 3128 0

След дългия период извън сцената, Филип Аврамов играе тази вечер в постановката “Аз обичам, ти обичаш, тя обича”, под режисурата на Теди Москов, в рамките на фестивала на моноспектаклите “София Моно 2020”, в парка на Военна академия “Г. С. Раковски”.

"Ненужен" - така се е чувствал в тримесечния период на изолация Филип Аврамов. Намерил спасение единственото в съграждането на големия си проект - „Дом Аврамов”.

"Това не е жилищна площ, а място за хората", казва актьорът и допълва, че на сцената на "Дом Аврамов" ще има театър, поезия, литература, изложби.

"Пандемията доказа само едно: сцената не може да се замести с нищо", казва Фицата. Благодарен е за този вакуум, заради осъзнаването, че човек трябва да зависи само от себе си и от труда си. 

Затова и става доброволец по време на изолацията и раздава хранителни продукти в община Красно село, за нуждаещите се в района. Среща всякакви хора, изпаднали в трудни, често в нерешими ситуации и живеещи живот назаем.

Не крие огорчението си от липсата на институционална подкрепа към културата, но иска да забрави по-бързо този период: "Искам поне това да е забравимо, омръзна ми от незабравими неща".

"Усещането за безнаказаност е ужасно. Все едно отново сме в мутренските години през 90-те. Решиха, че могат да убиват хора без причина, да бият журналисти, да застрояват, където решат. По света също. Желанието им за справедливост ги кара да разбият магазин и да го ограбят, защото са онеправдани. Светът се превръща в ужасно място, затова всичките ни усилия трябва да са насочени към непрестанна работа, към това да нахраниш някого, да го зарадваш. Ако можеш да помогнеш на някого – помогни му, бе, човек!", споделя веруюто си Филип Аврамов.

На него също му помагат познати и непознати за мечтания му дом, за което той е изключително признателен. Това е и най-голямото удовлетворение - непознат човек, без нито дума, да помогне и да си отиде. 

"Спектакълът "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" е едно най-добрите представления на Теди Москов", категоричен е Аврамов. Определя персонажа си като идиотично влюбен в киното и малко неразбираем.

"С Теди се работи много готино и интересно и двамата не сме особено галантни", смее се Фицата и допълва вече сериозно:

"Мога лесно да разплача публиката, но предпочитам да постигна другото - смешното." 

Дали ще го постигне може да проверите лично тази вечер от 21.00 часа в парка на Военната академия “Г. С. Раковски”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови