Quantcast

"Фестивал на хвърчилата" идва през септември на Черноморието

ОFFNews Последна промяна на 30 август 2016 в 16:07 6449 0

За първи път вятърът довя най-атрактивното морско септемврийско събитие до южното Черноморие: „Фестивал на хвърчилата“ вече има своето първо издание на къмпинг „Градина“ и се настанява удобно на плажа, в пространството между бар "Безкрай" и бар "Хавай". 

От няколко години насам фестивалът се радва на изключителен интерес по бреговете край Варна и Шабла и си спечели многобройни фенове, нетърпеливи за нови издания.

Между 3 и 6 септември феерия от цветове и форми ще изпъстри любимaта ви локация за безкрайни приключения, интересни демонстрации, творчески занятия и вдъхновяващи беседи. За музикалната програма на 4 септември ще се погрижи любимецът на всички „градинари“ и активни познавачи на нощния живот – DJ Emil Prize.

„Фестивалът на хвърчилата“ е с отворен достъп за всички, пребиваващи на къмпинг „Градина“ и района, както и на гостите на традиционния форум на изкуствата „Аполония“ в Созопол, които биха желали да разнообразят вечерната арт програма с интригуващи дневни дейности.

Още от първите слънчеви лъчи публиката ще може да се запознае с техники за издигане и управление на хвърчила, да се потопи в уникална по рода си флотилия от летящи обекти, която ще изпъстри безкрайното небе с цветна красота и грация. За най-малките са предвидени работилници по изработка на хвърчила и забавление до безкрай, или поне до залез слънце.

За целта в района ще бъдат разположени шатри, в които ще могат да се намерят бижута и картички, ръчно направени сувенири и, разбира се, красиви и уникални хвърчила – за тези, които биха желали да закупят за спомен или за подарък.