Дуейн Джонсън-Скалата дари седемцифрена сума в подкрепа на стачката на актьорите в Холивуд

OFFNews 27 юли 2023 в 13:34 1863 0

Дуейн Джонсън

Снимка Getty images

Дуейн Джонсън

Дуейн Джонсън - Скалата направи „историческо“ дарение на Фондацията на Гилдията на екранните актьори и Американска федерация на телевизионните и радио артисти, докато членовете на профсъюза продължават да стачкуват, съобщават Скай нюз и Ти Ем Зи.

Предполага се, че 51-годишният бивш кечист и настоящ актьор е дарил минимум 1 милион долара, след като фондацията - благотворителна организация, свързана с актьорската гилдия, но не и част от нея - отправи призив за помощ към своите членове с най-високи доходи.

Благотворителната организация осигурява финансова помощ за 160 000 членове на профсъюза, които стачкуват от 2 май, след като поискаха по-високо заплащане и гаранции срещу неразрешено използване на техните изображения чрез изкуствен интелект.

Президентът на фондацията Кортни Б. Ванс и изпълнителният директор Сид Уилсън казаха пред „Варайъти“, че дарението на Джонсън има потенциала „да помогне на хиляди актьори“. „Това е най-голямото дарение, което някога сме получавали от едно лице наведнъж“, каза г-н Уилсън и добави, че хората от стачката ще могат да си „гарантират прехраната, да осигурят безопасността на децата си и да поддържат автомобилите си в движение“.

В социалните медии фондацията благодари на Джонсън за неговата „изключителна щедрост и историческо дарение“, надявайки се, че това ще насърчи и други високопоставени и заможни членове да последват примера му.

След като стачката започна официално на 14 юли, нейният край все още не се вижда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика