До края на "Троновете" остават 13 епизода, но защо?

ОFFNews 28 юни 2016 в 20:06 5846 0

Кралят на нощта от "Игра на тронове".

Сценаристите на "Игра на тронове" - Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайлс, заявиха в интервю пред сп. "Дедлайн", че до края на сериала остават 13 епизода, 7 за 7-и сезон и 6 за 8-и сезон.

Досега всеки един от сезоните имаше по 10 епизода, всеки от които с бюджет от 10 милиона долара.

"Говорим за още два сезона. Още в началото си мислехме за нещо от сорта на 70-75 серии, като сега сме се спрели на 73", каза Бениоф, обяснявайки, че се страхуват да не проточат твърде много историята и да писне на публиката.

"Наясно сме с края от известно време и вървим към него. Денерис се връща към Вестерос, Джон е крал на Севера, Церсей седи на Железния трон, а знаем, че Кралят на нощта е някъде там, очаквайки всички тях. Всички пешки са на полето", допълва той.

Бившият програмен директор на HBO, Майкъл Ломбардо, по-рано тази година обаче заяви, че се надява сценаристите да решат да продължат сериала по-дълго време: "Като телевизионер, като фен аз искам да снимат сериала още 6 години, а не 2. Наистина. Оптимист съм и вярвам, че ще измислим нещо", пише "Индепендънт".

Оптимизмът на Ломбардо обаче не е много обоснован, имайки предвид, че Бениоф и Вайс продължават да настояват, че остават още два сезона и край.

"Искахме да направим една огромна история, която да не разтягаме с още 10 часа ненужни снимки само защото хората искат още от нея. Искахме да снимаме сериал, който ако се гледа от край до край да има смисъл", смята Бениоф.

Джордж Мартин обаче, авторът на "Песен за огън и лед", по която сага се снима поредицата, заяви преди време, че е отворен за още сериали по света на Вестерос.

Той изтъкна, че има други книги, които разказват различни истории от същата вселена, които, ако HBO желае, може да заснемат. Засега обаче все още няма коментари в тази насока от телевизията. Ако популярността на "Игра на тронове" обаче не спадне в следващите две години, може би наистина ще видим продължение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови