Държавата търси 6 нови главни кукловоди

ОFFNews 10 юли 2015 в 15:35 3599 5

Снимка Габровски куклен театър

Министерството на културата обяви конкурс за директори на държавните куклени театри в Добрич, Стара Загора, Варна, Ямбол, Пловдив и Бургас.

Кандидатите трябва да имат магистърска степен в областите „Изкуства” или „Хуманитарни науки” с професионално направление „Театрално изкуство” или „Филология”.

Професионалният им опит в културата трябва да е поне 3 години, като предимство ще окаже владеенето на западен език, квалификация по мениджмънт и компютърна грамотност.

Те трябва да познават и прилагат българското законодателство в областта на културата и структурата и функциите на Министерство на културата и неговите подразделения

До 1 месец кандидатите трябва да представят в „Човешки ресурси”, стая 505, етаж 5 в МК, бул.”Ал. Стамболийски” № 17, всеки работен ден от 14:00 до 17:00 часа следните документи:

- Молба за участие в конкурса и автобиография;
- Документ за самоличност – оригинал и копие;
- Документ за придобито образование, специалност, квалификация, които се изискват за длъжността – оригинал и копие;
- Документи, удостоверяващи трудовия стаж на кандидата – трудова книжка, осигурителна книжка, образец УП 3 - оригинал и копие;
- Свидетелство за съдимост;
- Документ за медицински преглед при първоначално постъпване на работа, както и когато трудовата дейност е прекратявана за повече от 3 календарни месеца.
- Документите, издадени в чужбина, се представят в легализиран превод на български език и след необходимото признаване и легализация от съответните оправомощени органи в България.

Към документите по-горе се представя концепция за развитието на Куклен театър - Варна за срок от четири години, която се представя в седем екземпляра, подписани от кандидата, в затворен непрозрачен плик, в обем не повече от пет страници, която да съдържа:

- Художествени показатели:
- подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година;
- тенденции в развитието на репертоара за останалите години - жанрови намерения, постановъчни екипи;
- възможности за разширяване на зрителската аудитория.
- Финансово-икономически показатели:
- планиране на основните показатели: брой спектакли за една година, брой зрители, средна цена на билет;
- планиране на съвместни проекти с други театри, с международни организации и други културни организации.
- Стратегии на управлението, политики на заетост.

Подробна информация за кандидатстването може да намерите на страницата на МК или в хиперлинковете в началото на статията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови