Брейкденс и бойни изкуства в театър "Азарян" на 8 юни

ОFFNews 05 юни 2017 в 13:00 3751 0

Наричана една от най-големите реформаторки в брейкданса, Ан Нгуен съчетава своя танцов опит с различни бойни изкуства и аналитични подходи. През 2005 г. тя основава танцовата трупа par Terre. Този четвъртък е единствената възможност в София за среща с работата на френската хореографка.

Мощният танцов спектакъл "Автаркия (….) В търсене на самодостатъчност" гостува в рамките на единадесетото издание на "Световен театър" в София.

"Автаркия (….)" се развива като стратегическа игра за четирима в търсене на собствена територия, надмощие и възможност за постигане на хармония. В трескав ритуал изпълнителите зрелищно трансформират стила на популярни танци от съвременната градска култура като хип-хоп, брейкданс и попинг в абстрактен танцов речник.

Хореографиите на Ан Нгуен подчертават принципа на изграждане на движението в хип-хоп танца и неговия енергиен заряд, обличайки го в универсална символика. Тя е носител на Наградата за млади таланти в хореографията 2013, както и на отличието Кавалер на ордена на изкуствата и литературата за 2015 г. 

Къде: театър "Азарян"

Кога: 08 юни от 19:30 ч.

Билети: 15 | 12 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!