Божидар Димитров получи тамплиерски орден, въпреки че е "чергобоил"

ОFFNews 26 май 2016 в 14:26 9007 5

Снимка НИМ

Божидар Димитров с великия приор Румен Ралчев.

Днес директорът на Националния исторически музей, Божидар Димитров, беше награден с орден по решение на Великия съвет на Ордена на рицарите тамплиери от проф. Румен Ралчев – председател на Великия приорат България.

Това е втората голяма награда, която Димитров получава от Ордена на рицарите тамплиери - през 2014 г. той стана Рицар на годината, напомнят от НИМ.

От музея пишат, че Божидар Димитров се самоопределя като „чергобоил”, като най-вероятно имат предвид прабългарската титла "ичиргу боила" или "чъргубѝля", която се е давала на висши държавни сановници. 

Въпреки това историкът с признателност приема наградата, защото споделя вижданията на тамплиерите относно обединението на Изтока и Запада срещу заплахата на християнството от общите им врагове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12884

5

Nimart

26.05 2016 в 21:51

"Професор до професор -
в растящи проценти.
скоро ще станем
народ от доценти", в Стършел, бр.21

29217

2

Лопе де Вега

26.05 2016 в 14:56

Детска радост! Не са се наиграли като малки. На всичко отгоре на Божо плащаме добри пари. То вампири, то свещени води, кокали, хеопсови пирамиди и кви ли не чудеса. В страна отровена от православно суеверие и комунистическо безбожие божовците си живеят сладко. Рицари! Егати!!

Поздрав!
 
X

Подкастът на OFFNews