Бившият шеф на БДЖ оглави ПРОФОН

OFFNews 01 септември 2022 в 11:34 8543 2

Владимир Владимиров

Снимка Снимка БГНЕС

Владимир Владимиров

Бившият изпълнителен директор и член на Управителния съвет БДЖ по времето на ГЕРБ Владимир Владимиров беше назначен за изпълнителен директор на ПРОФОН. Той сменя София Щерева по решение на новия УС.

Новината съобщиха днес от дружеството за колективно управление на правата на продуцентите и артист-изпълнителите в областта на музиката.

Владимиров поема длъжността от днес, 1 септември 2022 г.

ПРОФОН цитират следните негови предишни позиции и професионален опит: финансов директор на "Монбат Груп"; член на управителния съвет на "София Комерс Заложни Къщи" АД; изпълнителен директор и член на управителния съвет на БДЖ; финансов директор на Food-Yard Holding JSC, TAHAL Group; изпълнителен директор на "Делта Имоти Груп"; финансов директор на Clearcominvest Holding; финансов директор на "Кълвача" АД.

Владимир Владимиров бе директор на БДЖ 10 години. Бе освободен от поста през 2018 г.

Има дипломи за магистърска степен по бизнес администрация от Университета на Южна Каролина (САЩ) и Виенския университет (Австрия). Магистър е и по международен бизнес и финансов мениджмънт от УНСС. Доктор е по бизнес администрация от "Дърам Бизнес Скул" (Великобритания). В биографията на Владимиров не се споменава за опит, свързан с авторски, изпълнителски и продуцентски права.

"Приветстваме присъединяването на опитен и успешен мениджър като Владимир към екипа на ПРОФОН. Надяваме се задълбочените му познания в областта на управлението да допринесат за позитивното развитие на дружеството и средата за създаване и реализиране на музика в България“ - казва председателят на Управителния съвет на ПРОФОН Станислава Армутлиева.

„За мен е чест да бъда избран за изпълнителен директор на ПРОФОН. Управлението на тази ключова за творческия сектор организация е голямо предизвикателство, защото музикалният бизнес ще играе все по-важна роля в икономиката на страната ни. Музиката е ключов елемент за много други индустрии и подпомага техния успех – медии, туризъм, продажби на дребно, реклама, ресторантьорство и т.н. За да се създава музика обаче, са необходими сериозни ресурси и творчески усилия и те трябва да бъдат овъзмездявани. Ще продължим да си сътрудничим с ползвателите, за да ги убедим, че музиката е продукт като всички останали на пазара“ – каза Владимир Владимиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

2

ob1

01.09 2022 в 17:17

От тоя струи ГЕРБерски интелект. Табуретката ми изглежда по-одушевена.
Пък кадърът какви безспорни постижения има в разсипването на БДЖ! Ако идеята е да съсипе смешната организация ПРОФОН - добре, може и да успее.

12130

1

borisboris

01.09 2022 в 14:58

Тоя май е за ПРОФАН по-подходящ, ако не броим затворническата килия.