Баронът на техното пристига у нас на 2 октомври

ОFFNews 15 април 2015 в 15:26 2364 0

Дейв Кларк.
Дейв Кларк.

Един от ветераните на електронната сцена Дейв Кларк ще покори София с безпощадни техно звуци на 2-ри октомври.

Мястото е любимото на всички почитатели на алтернативната електронна музика студио „Орфей“, a билетите вече са в продажба в магазин „Яко“ и разпространителната мрежа на Eventim на цени от 15 и 20 лв. 

Дейв Кларк е онзи диджей с анархистична жилка и пънк в душата, който заслужено си е спечелил многозначителния прякор „Баронът на Техното“. Технологично, той е един от ранните основоположници на електронната музика, но въпреки това стилът му включва звуци извън традиционното техно, повлиян от рок легенди като Ник Кейв и Savages, както и пънк любимците Bauhaus.

Стилът му може да бъде определен като безмилостно завладяващи, изчистени клубни сетове с примеси от хип-хоп бийтове и какво ли още не, с които той променя представите затова как могат да звучат техно и електронната музика като цяло.

„Мъжът в черно“ е роден в Брайтън, но в момента се подвизава в един от парти-спотовете на Европа – Амстредам. Дете на отдаден на технологиите баща и диско-соул майка, за Дейв от самото начало е било ясно, че ще има забежки към смесицата между двете, а именно набиращата популярност през неговото детство електронна музика. Бунтар още от малък, той не признава граници и правила и от самото начало загатва за анархичното си поприще, което затвърждава и в музикалните си проявления на по-късен етап.

Дебютният му релийз “I Like John” идва през ранната 1990-та за култовия лейбъл XL, когато Дейв се появява под „деликатния“ псевдоним Hardcore, с който започва да гради името си на един от най-сериозните играчи на сцената, създавайки собствения си музикален лейбъл Magnetic North само 2 години по-късно.

Малко след това се появява дебютният му самостоятелен албум Archive One с елементи на брейкбийт и електроника, които по това време са абсолютен иновативен феномен. Двойният му диск “World Services” е обявен от престижната музикална онлайн платформа Resident Advisor за топ 10 микс компилации на 21 век. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови