Българска постановка с голямата награда на международен фестивал в Сърбия

ОFFNews 20 май 2016 в 18:00 3272 1

Спектакълът „Одисей“ на режисьорката Бисерка Колевска и сценографката Свила Величкова спечели голямата награда за най-добра постановка на Международния фестивал „Златна искра“ в Крагуевац, Сърбия.

Той е отличен и с наградата за най-добра режисура и сценография. Спектакълът е поставен в сръбския град Баня Лука, а премиерата му е през октомври 2015 година.

На друг международен фестивал за детски театрални форми в началото на май в Сараево тандемът Колевска – Величкова също печели най-голямата награда за представлениено „Басни със сенки“ по Лафонтен.

В България двете пък бяха уважени с три номинации за Икар 2016 със спектакъла „Огнивото“ в Кукления театър в Сливен.

На предстоящите Аскери Свила Величкова има поредна номинация за Аскеер 2016 – тази година за спектакъла „Алиса в страната на чудесата“ в Младежкия театър. Преди 4 години получава Аскеер и за сценографията на Теди Москов "McBeth" по Шекспир в същия театър.

Последната съвместна работа на тандема Колевска – Величкова е "Новите дрехи на краля" по Андерсен в Сатирата.

Спектакълът ще се играе и в рамките на Детския уикенд в на 28 и 29-ти май в Сатирата по повод първи юни - Деня на детето. Тогава ще можете да видите двата спектакъла, посветени на на най-малките зрители - "Шумът на върбите" и "Новите дрехи на краля".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови