Българска аниматорка в Pixar издаде своя албум с илюстрации в България

OFFNews 01 април 2019 в 12:33 4427 0

Едно от произведенията на Елиза в албума.

Албумът "Raw Material" на Елиза Иванова, която е аниматор в Pixar, пристигна и в България. Феновете на изкуството вече имат възможност да се насладят на повече от 200 страници авторско съдържание. Поместените в албума творби са създавани в период от 5 години - между 2012 и 2017 г., и обхващат широк спектър от теми, идеи и медии, както и подробности около самия процес на рисуване на автора.

Разлиствайки страниците, ще видите лица и фигури, фантастични форми и животни, за създаването на които са направени обстойни проучвания в областта на графита и модерното усещане за изкуство.

"Raw Material" е отпечатана както в твърди, така и в меки подвързии. В България са налични само книгите с твърди корици (тиражът с меки корици е почти изчерпан в САЩ). Те са на стойност 60 лв., като отделно се предлагат и принтове на избрани творби и специално подписани от автора копия на албума, които можете да поръчате през сайта на Елиза Иванова.

Албумът Raw Material може да бъде намерен във вериги книжарници: Orange, Хеликон, както и онлайн на Store.bg

Коя е Елиза Иванова?

Елиза Иванова е художник, аниматор и режисьор. Тя е родена и израснала в София, но впоследствие се мести в САЩ, където през 2010 г. завършва Калифорнийския институт по изкуствата - CalArts в Лос Анджелис. Още когато е трети курс, Елиза получава признание за творчеството си, като печели голямата награда на университета за най-добър късометражен филм. Призът тя пoлучава за творбата си Piece of Cake. През 2010 г. филмът е номиниран и за студентски “Оскар”, заедно с още 7 избрани от академията проекти.

Към настоящия момент Елиза има над 200 хиляди последователи в Инстаграм, а професионалният ѝ опит включва работа за анимационното студио Pixar и конкретна работа по филмите филмите: Cars 2, Brave, Monsters University, Inside Out, Coco, Историята на играчките на терора, Bao, The Dam Keeper и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови