Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

България ще е домакин на детската Евровизия

Ивайло Анев 26 януари 2015 в 20:22 9989 6

Десетгодишната разградчанка Крисия Тодорова и 11-годишните близнаци Хасан и Ибрахим Игнатови от Шумен спечелиха второ място в миналогодишното издание на Детската Евровизия

България ще бъде домакин на тазгодишното издание на детската Евровизия.

Това заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

„Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум”, поясни тя.

Решението е взето днес след среща на генералните директори на БНТ и БНР – Вяра Анкова и Радослав Янкулов, с генералния директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателя Бойко Борисов.

Добрата новина идва след отказа на победителите от Италия да организират конкурса.

По време на разговорите са били разгледани теми, свързани с промени в медийното законодателство и бъдещето на обществените медии.

Тази възможност страната ни получава след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим през ноември миналата година в Малта, които спечелиха второто място в конкурса.

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на Детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 г. в Копенхаген.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!