Ара Маликян идва у нас с прочутия кубински пианист Иван Мелон

На 19 май от 18:00 ч. в НДК е обявен допълнителен концерт поради интерес на публиката

OFFNews Последна промяна на 20 април 2021 в 13:15 2812 0

Ара Маликян пристига в България след година очакване.

Билетите, разпродадени още миналата година, са за два концерта в Пловдив (17.05) и два във Варна (20.05), четири в София - (18 и 19.05). На 19 май от 18:00 в зала 1 на НДК е обявен допълнителен концерт поради големия интерес на публиката.

Ара Маликян има у нас огромна аудитория от верни фенове, които го чакат при всяко негово завръщане.

Този път той идва в компанията на един от най-талантливите кубински пианисти – Иван Мелон. Композитор, пианист, продуцент, известно и екзотично име в света на джаза и на класическата сцена. Иван Мелон е трикратно номиниран за Латино Грами и признат за един от най-впечатляващите и влиятелни пианисти на своето поколение.

Иван “Мелон” Люис е роден в Куба, но от 1998 г. живее в Испания. И той като Ара лесно се вписва в испанската музикална сцена заради своята афрокубинска екзотичност и музикален талант. Работи с едни от най-големите испански и европейски музиканти като Джоан Мануел Серат, Шарл Азнавур, Мариза.

Прочут е като пианист на световноизвестната испанка Конча Буйка, с която работи цели 7 години. С основания от него Ivan Melon Lewis Quartet обикаля Европа и участва в най-големите в света джаз фестивали. Иван Мелон има цели три номинации за Латино Грами – за най-добър джаз албум, за дебют и за запис на годината.

През 2015 г. събира в общ проект The Cuban Swing Express 10 от най-талантливите, живеещи в Европа кубински музиканти. В него съчетават традиционните елементи на кубинската музика с изключително ново джаз звучене.

Ара Маликян и Иван Мелон изнесоха над 75 концерта през изминалата година в Испания и в Мексико. Свириха на площади, в замъци, на открити сцени, в църкви и в паркове, но не оставиха музиката да замлъкне. Пианото на Мелон добави доза интимност и класическа нотка към експлозивните и ексцентрични композиции на Ара от неговия Royal Garage.

„Събрахме се, погледнахме напред и създадохме нов и съобразен с реалността концертен формат. Шоу в по-малки измерения, в по-малки пространства. В който главен герой е не музиката, а хората, чувствата, желанието да продължим напред, което сега обединява всички. Като музиканти трябваше да продължим да носим културата на хората, да даваме надежда и малко щастие в тези особени времена”.

Елате да чуете цигулката на арменеца и пианото на кубинеца, обединили своите неземни енергии и талант, за да ни донесат радост!

Билети за концертите на Ара Маликян във Варна и за извънредния концерт в София на 19.05., от 18:00 се продават в системата на Ивентим и на касите да залите. Концертите са провеждат при заетост 30% от капацитета на залите. Разпределението на закупените билетите по дати и часове може да намерите в сайта на Ивентим и в съответните събития във Facebook.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови