Ангел Митев е третият директор на НДК за 3 дни (обновена)

Невена Илиева 30 юни 2017 в 12:12 11065 5

Инженер Ангел Митев става временно изпълняващ длъжността директор на НДК, съобщи на пресконференция министърът на културата Боил Банов.

Митев ще замести Мирослав Боршош, който временно се оттегли, докато тече проверката срещу него. Така той става третият директор на Двореца само за няколко дни.

Досега Митев е оглавявал същата позиция в Държавно дружество "Реставрация". Той дълго се занимава с опазване на културното наследство на страната.

Красимир Петков - строителен инженер, бивш зам. директор на Дирекцията за национален строителен контрол, Росица Бачева - юрист, Борислав Велков - шефът на НДК за един ден, и главният юрисконсулт на Министерството на културата - Татяна Цветанова, влизат в Съвета на директорите. 

Всички назначения са направени с оглед на ремонта на НДК за председателството, който в момента закъснява със сроковете.

"Това е визията с оглед на ситуацията, тези хора ще започнат да разписват документи за милиони левове", заяви Банов и каза, Митев и екипа му могат веднага да реагират компетентно без да имат нужда от назначение на допълнителни експерти. 

"Тези хора до дни ще започнат да разписват документи за милиони левове", допълни министърът.

Банов заяви, че би поканил отново Боршош за изпълнителен директор на НДК, ако проверките срещу него покажат, че не е имало злоупотреби от негова страна. Според Банов, културната му политика е била много добра и НДК трябва да продължи да я следва. 

Към момента министърът не се ангажира да каже дали НДК е изправена пред фалит: "В момента текат толкова много проверки, че би било нелепо да отговоря", заяви той. 

Министърът по европредседателството Лиляна Павлова уволни Боршош, като назначи на негово Борислав Велков. Ден по-късно премиерът Бойко Борисов отмени това решение и върна Мирослав Боршош. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews