Александрина Пендачанска ще бъде Вердиевата Виолета на 2 април в НДК

OFFNews 08 февруари 2018 в 14:27 2773 0

Снимка Диляна Флорентин

Световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска ще се превъплъти в образа на Вердиевата Виолета от операта „Травиата“.

Оперната певица е подбрала репертоар, включващ още ария на Агрипина от едноименната опера на Хендел, ария на Графинята от „Сватбата на Фигаро” и ария на Електра от „Идоменей“ на Моцарт, както и ария на Ермионе от Росини.

Със своите 70 роли и 30 години на сцената, Пендачанска ще отпразнува творческия си път на певица на 2 април от 19:00 часа в зала 1 с мултимедийния концерт-спектакъл „Това съм аз“.

На сцената на НДК Пендачанска ще си партнира с оркестъра на Пловдивската държавна опера под диригентството на Мартин Пантелеев, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли от репертоара й.

„За мен е изключителна радост и чест да работя с артист от тази величина“, споделя диригентът Мартин Пантелеев и не крие вълнението си от предстоящия концерт. Той е работил с повече от 30 оркестри, сред които се нареждат Берлинските симфоници, Английския камерен оркестър, Камерния оркестър на Концертгебау, Нидерландски симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Шлезвиг-Холщайн, Северозападна немска филхармония (Nordwestdeutsche Philharmonie), Симфоничния оркестър на град Лече (Италия) и др. Носител е на редица престижни награди като „Златна муза” 2012, Награда за активна творческа дейност на БНР за 2013, а през 2014 е удостоен със специалната награда „Кристална лира”.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център на цени от 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!