Ал Ди Меола представя албума си, който е вдъхновен от новата му любов

OFFNews - Бургас Последна промяна на 01 ноември 2016 в 17:06 6417 2

Снимка jazzfest.ba

Легендарният китарист и джазмен Ал Ди Меола ще представи тази вечер в бургаската опера новия си проект „Elysium“. Албумът, който е от миналата година, е вдъхновен от новата любов в живота на музиканта. Това разкри Костадин Тодоров, който организира изявите на Ал Ди Меола у нас:

Миналата година Меола се разведе с жена си, влюби се в по-младо момиче, което има дъщеря и седна и направи наистина добър албум. Който е комбиниран с балкански елементи… Заслужава си хората да го чуят, има го и в Интернет, може да се слуша“, разказа Тодоров.

В първата част на концерта ще бъде представен именно новият албум на музиканта, а след паузата ще свири популярните си парчета.

След това, Ал Ди Меола винаги, по уговорка с Костадин Тодоров, продава лично дисковете си, раздава автографи и се снима с феновете, като не пести от времето си и не отказва на никого.

На бургаска сцена китаристът ще бъде в компанията на италианския акордеонист Фаусто Бекалоси и барабаниста и перкусионист Петер Казас.

Ал Ди Меола идва за втори път морския град след 2009 година, когато изнесе концерт отново в операта. С изключение на хотела, в който той и екипа му ще нощуват, не е проявил никакви други изисквания към организаторите. Самият музикант не е от претенциозните звезди.

Музикалното събитие е от 19 часа в залата на бургаската опера, а утре, за първи път пред варненски фенове, Ал Ди Меола ще свири във Фестивалния и конгресен център.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови